Helyi közélet

2012.07.06. 13:13

A skót duda is megszólal a Campus Fesztiválon

Debrecen - Magyar barátaival közösen kerget őrületbe a The Real McKenzies.

Debrecen - Magyar barátaival közösen kerget őrületbe a The Real McKenzies.Többek között a Metallica zenekarral is játszottak már együtt a kanadai The Real McKenzies tagjai, akik lendületes zenéjükkel július 26-án, csütörtökön este 23 óra magasságában lépnek fel a Campus Fesztiválon.

Skót módra

Szerencsére éppen európai turnéját járja a tengerentúlról az öreg kontinensre érkező The Real McKenzies, akik hazánkban egyedül a debreceni Nagyerdőn, a Campus Fesztiválon lépnek fel. „Lendületes, punkos, zúzós köntösbe öltöztetett népdalok, csak nem ír, hanem skót és kelta dallamvilággal” - összegzi Süli András, a fesztivál programfelelőse az egyik külföldi sztárvendég stílusát, s azt is hozzáteszi, hogy „skót szoknyáikkal igencsak őrülten néznek ki a színpadon”.

Punkfolk, ami összeköt

Hazánkban az ír kocsmazenét punkkal vegyítő Paddy and the Rats a legnépszerűbb a társműfajok közül, az élet pedig úgy hozta, hogy a miskolci Paddy zenekarnak igencsak nagy szerepe volt abban, hogy három hét múlva Debrecenben láthatjuk a The Real McKenziest. „Hamarosan egy német koncertszervező iroda képvisel majd minket Európában, akik punk, folk punk zenékkel foglalkoznak, és történetesen ők menedzselik a The Real McKenziest is. Kitaláltuk, milyen jó lenne, ha Magyarországon össze tudnánk hozni egy közös bulit, a választás pedig a Campus Fesztiválra esett. Még az is előfordulhat, hogy, ha meg tudjuk addig oldani, egy közös dalt is összerakunk. Tavasszal pedig, reményeink szerint, közös Európa-turnéra indulhatunk velük” - árulta el a kulisszatitkokat Paddy O Reilly, a Paddy and the Rats énekese.

HBN-SzL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában