Helyi közélet

2012.06.07. 19:42

Város-rehabilitáció lépésről-lépésre Hajdúdorogon

Hajdúdorog - Hajdúdorog ősi hajdúvárosként igyekszik az épített és kulturális örökségét ápolni és megőrizni az utókor számára. 

Hajdúdorog - Hajdúdorog ősi hajdúvárosként igyekszik az épített és kulturális örökségét ápolni és megőrizni az utókor számára. Mindig annyit vállalt, amit erejéhez mérten vállalhatott. Ennek jegyében közmunkaprogram keretében készültek a város közintézményeinek új, múltat idéző kerítései, amelyek közösségi felajánlásokból szerzett, bontott téglából építve mára a város ékszereivé lettek. Így történt ez a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI kerítésével is, amelyet egy 1960-as évekbeli fénykép alapján rekonstruáltak, hogy az egységesebbé tehesse a városképet és idővel a település történelmi arcképcsarnokává válhasson.  - Hajdúdorog lakossága mer nagyot álmodni, ám két lábbal áll a realitások talaján - mondta Csige Tamás polgármester hozzátéve, a fejleszteni kívánt területeket a város vezetése az ott élőkkel folytatott közös párbeszéd keretében jelöli ki, amelynek számos fórum adott teret az elmúlt időszakban is. Jó példa erre a bölcsőde kialakítása, melyet lakossági igényfelmérés előzött meg. A lakosság jelzéseit meghallgatva az új intézményt egy patinás polgári épületben alakították ki. A település méretéhez illeszkedve 20 férőhelyes lesz, ünnepélyes átadására június 8-án a városnap keretében kerül sor. 

Állagmegóvási céllalEhhez a projekthez hasonlóan, a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat és az Idősek Klubjának esetében is, a település két épületének állagmegóvása volt az intézmények felújításának, fejlesztésének a célja, melyre most nyert a város több mint 100 millió forintot.  - Fejlődésünk zálogaként mindig készen állunk újítások bevezetésére, pályázatok beadására, így konkrét tervekkel várjuk a lehetőséget a város főterének rekonstrukciójára, a körforgalom kiépítésére és a Strandfürdőnk helyi léptekben való korszerűsítésére - tette hozzá a városvezető. HBN-MM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában