Helyi közélet

2012.06.11. 14:03

Újabb adag silány ruhát foglaltak le a határon

Ártánd, Csengersima - Hamis márkajelzésű pólók, nadrágok, ágynemű két kamionban.

Ártánd, Csengersima - Hamis márkajelzésű pólók, nadrágok, ágynemű két kamionban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai két határátkelőhelyen is hamisított ruhákat szállító teherautókat tartóztattak fel – tájékoztatott hétfőn Kupecz József regionális vám- és pénzügyőrségi szóvivő. Az őrnagy beszámolója szerint Ártándon és Csengersimán is alaposabb vizsgálat alá vetettek egy-egy általános ruhaneműket szállító, ám gyanús kamiont. Az egyik teherjármű Törökországból Lengyelországba, a másik szintén Törökországból Lettországba tartott. Kiderült, hogy a kamionok bálákba csomagolva 13 ezer darab hamis márkajelzésű pólót, nadrágot, törülközőt, lepedőt, párnát és paplanhuzatot szállítanak. – Silány minőségük miatt a termékekről egyszerű szemrevételezés alapján is megállapítható volt a vevőket megtévesztésének szándéka – tette hozzá Kupecz József.

A NAV munkatársai a közel 16 millió forint értékű árut lefoglalták és eljárást indítottak. Érdekesség, hogy az észak-alföldi régióban idén már több mint 100 millió forint értékű hamisított ruházati terméket foglaltak le a pénzügyőrök.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában