Helyi közélet

2012.06.19. 14:20

Mi leszel, ha nagy leszel? Bruti válaszol

A napokban Brutival beszélgettem gyermekkori álmairól, az elképzeléseiről. Illetve arról, hogyan jutott el idáig, ahol most tart.

A napokban Brutival beszélgettem gyermekkori álmairól, az elképzeléseiről. Illetve arról, hogyan jutott el idáig, ahol most tart.

Ő is mint a legtöbb kis srác űrhajós akart lenni, vagy csillagász. „Jártam is csillagászklubba, itt Debrecenbe, a régi Kölcseybe. Illetve gyerekkorom óta elképesztő mennyiségű sci-fit olvastam vagy néztem meg.” Persze az évek során ezek az elképzelések változtak. Nála a zenéhez való kötődés egész kisgyerekkorától fogva érződött már. Később egyértelművé vált, hogy a zene, a hangszerek közel állnak a szívéhez. „Mindig doboltam, járt a kezem-lábam gyerekkoromban. Mindenféle hangszert kipróbáltam, amit otthon találtam.” Tizenéves korában kapott egy gitárt és ekkor kezdett el komolyabban ezzel foglalkozni. Tinédzserkori első bandáját is megalapították, aminek a neve Totálmetál volt. Gyermekkorában is bujkált már benne, hogy tehetsége van a humorizáláshoz. De az csak jóval később bontakozott ki igazán. „ Az első munkám a humorral kapcsolatban a friss rádiónál volt, itt Debrecenbe. Váradival, Bakóval és Hadházival csináltuk ezt a műsort. Később pedig a Fotelpatkányok rovatával foglalkoztunk a rádiónak.” Ez tovább nőtte magát és már a Comedy Central csatornán, illetve a Showder Klubban is láthattuk a tehetséges humoristát.

A gyermek előbb-utóbb felnőnek és átlagos, nagy álmok nélküli terveket szőnek. Kitanulnak egy mesterséget, egy szakmát és felnőttként munkába állnak. Bruti édesapja mesterségébe fogott, fűtéssel, illetve fűtésszereléssel foglalkozott hosszú éveken át.

Mindenkinek vannak álmai, egyesek ezt meg is valósítják, míg mások sodródnak a hétköznapibb, megszokottabb árral. Bruti folyamatosan próbálja tehetségét fejleszteni és kiszakadni a hétköznapi árból a humor világába, illetve ebben a szakmában elhelyezkedni. Van, aki felnőttként sem tudja még igazán mit is akar az élettől, mi is akar igazán lenni, ha nagy lesz. Egyszer egy nagyon kedves idézetet olvastam. Megkérdezték egy kisgyerektől”Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?”. Mire ő azt felelte: BOLDOG! Úgy vélem tényleg ez a legfontosabb, bármibe is vágjuk a fejszénket a lényeg az, hogy boldogok legyünk.

Mező Friderika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában