Helyi közélet

2012.06.14. 10:11

Kitereléses komplex ellenőrzés az M3-as autópályán

Debrecen, 2012. június 14., csütörtök (MTI) - Átfogó közúti ellenőrzést tart a rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a katasztrófavédelem és a közlekedési felügyelőség - cseh, román és szlovák társszerveik bevonásával - csütörtökön az M3-as autópálya Hajdú-Bihar megyei szakaszán Görbeházánál.

Debrecen, 2012. június 14., csütörtök (MTI) - Átfogó közúti ellenőrzést tart a rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a katasztrófavédelem és a közlekedési felügyelőség - cseh, román és szlovák társszerveik bevonásával - csütörtökön az M3-as autópálya Hajdú-Bihar megyei szakaszán Görbeházánál.Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel azt közölte: a járműveket a görbeházi pihenőhelynél kiterelik, a vezetőknél elsősorban az ittasságot, a sebességhatárok és a pihenőidő betartását ellenőrzik. Megpróbálják kiszűrni a túlsúlyos vagy rossz műszaki állapotban lévő járműveket, de a körözött személyekre, tárgyakra és járművekre is figyelemmel lesznek - tette hozzá a szóvivő.

Kiss Szilvia a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ellenőrzési akció célja a veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek megelőzése is. Ezért a katasztrófavédelem iparbiztonsági szakemberei megvizsgálják a fuvarokmányokat, a jelöléseket, az előírt kötelező védőfelszerelések meglétét, az árukezelés, a rakományrögzítés szabályainak betartását, valamint a szemmel látható szabálytalanságokat, sérüléseket.

Kupecz József, az adó- és vámhivatal illetékes szóvivője hozzátette: nemzetközi megállapodás alapján cseh, szlovák és román ellenőröket is bevontak az M3-as autópálya görbeházi pihenőjében folyó ellenőrzésbe. A pénzügyőri ellenőrzések kiterjednek egyebek mellett a jövedéki termékek szállításának, birtoklásának vizsgálatára, a vezetési és pihenőidőre, valamint a külföldi rendszámú gépjárművek használatának jogosultságára - ismertette Kupecz József.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában