Helyi közélet

2012.06.07. 08:05

Formaldehid Hajdúban és Szabolcsban: Kétmegyés kábulat

Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg - Öt embert szállítottak kórházba, egy autós a 4-esen lett rosszul.

Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg - Öt embert szállítottak kórházba, egy autós a 4-esen lett rosszul.

A rendőrök a 47-es főúton, Derecske előtt állították meg a román tartálykocsit, amelyből kedden formaldehid folyt az útra több helyen. Mint arról már beszámoltunk, a tűzoltók távolították el az útról a veszélyes, koncentrált formában mérgező tulajdonságú anyagot. A formaldehid a szem irritációját, a nyálkahártyák égető érzését és fejfájást okozhat. Debrecenben több helyen 

 

 

A katasztrófavédelmi igazgatóság megyei szóvivője, dr. Kiss Szilvia tűzoltó főhadnagytól kapott információ szerint a Kassai út–Kemény Zsigmond utca, a homokkerti felüljáró és a Szabó Kálmán utca kereszteződésénél, Mikepércsen a lámpás kereszteződésnél, Mikepércs- Bodóházánál, valamint a 4-es főúton kellett hét gépjárművel, huszonnyolcan beavatkozniuk a tűzoltóknak. A formaldehidet homokkal felitatták, illetve vízzel hígították fel.

A mentők öt személy szállítottak kórházba; Mikepércsen az óvodából a pedagógusok a gyerekeket egy másik intézménybe kísérték át. A közútkezelők a 4-es főút Nyíregyháza felé vezető szakaszát átvizsgálták, de az úttestre került minimális mennyiségű formaldehid addigra már elpárolgott, veszélyt nem jelentett. 

A rokonokat hívta Egy hölgy Nyíregyházáról Debrecenbe tartva autójával a 4-es főúton valahol Újfehértó előtt lett annyira rosszul, hogy megállt és telefonos segítséget kért rokonaitól, akik orvoshoz vitték. Rozsrétszőlőnél egy megközelítően 25 méteres foltot lehetett látni, ezért a rendőrök lezárták a belső, szennyezett sávot, a katasztrófavédelmi szakemberek pedig mentesítették az utat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában