Helyi közélet

2012.06.06. 16:31

Felszámolják a buszgyárat - a debreceni cég emeletes buszokat exportált Törökországba

Debrecen. Néhány éve a Naplóban szenzációként számoltunk be arról, hogy a Magyar Járműtechnikai Zrt. saját fejlesztésű emeletes autóbuszokat exportál Törökországba.

Debrecen. Néhány éve a Naplóban szenzációként számoltunk be arról, hogy a Magyar Járműtechnikai Zrt. saját fejlesztésű emeletes autóbuszokat exportál Törökországba. Egy idén februári elektronikus levélben a cég egyik dolgozója már arról tájékoztatta lapunkat, hogy baj van, hiszen hónapok óta nem kapnak fizetést, a múlt heti csődértesítőben pedig megjelent, hogy a társaság felszámolás alatt áll. Mivel a zrt. korábbi telefonvonalai nem élnek, a Napló megkereste Szabó Istvánt, a cég kijelölt felszámolóbiztosát.

 

A szakember elmondta, hogy a felszámolásról szóló végzés május 29-én emelkedett jogerőre, és bár munka még lenne is, a debreceni cég komoly likviditási gondokkal küzd. A mintegy 40 dolgozó hónapok óta nem kap fizetést, és ha negyven napon belül nem sikerül a hitelezőkkel megegyezni, akkor a felszámoló értékesíti a társaság vagyonelemeit, és abból elégíti ki a törvény szerinti sorrendben a követeléseket. Arra a kérdésünkre, hogy mennyi a buszgyártó cég összes tartozása, a felszámoló azt felelte, ennek felmérése, a hitelezői igények bejelentése most van folyamatban. HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában