Helyi közélet

2012.06.01. 16:39

Felelős családi vállalkozásokért - Apáról fiúra száll a cég?

Debrecen. Három évvel ezelőtt tíz családi vállalkozás tulajdonosai gondoltak egy merészet, és megalakították a Felelős családi vállalkozásokért Magyarországon egyesületet.

Debrecen. Három évvel ezelőtt tíz családi vállalkozás tulajdonosai gondoltak egy merészet, és megalakították a Felelős családi vállalkozásokért Magyarországon egyesületet. Amint arról Rudas László elnök a szervezet IV. konferenciájának debreceni sajtótájékoztatóján beszélt, a belépés feltétele, hogy az adott családi vállalkozás megbízható legyen, minimum két családtag aktív részt vállaljon a működtetésében és az éves árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot. Ma már 53 tagja van az egyesületnek, akik egymást segítve, és a nemzetközi tapasztalatokat is felhasználva például azon dolgoznak, hogy a családi vállalkozáson belüli generációváltás minél problémamentesebb legyen. Nem egyszerű ez a folyamat, hiszen az is gond, ha a gyerekek nem akarják továbbvinni azt, amit a szüleik elkedtek, ugyanakkor tragédia, ha ragaszkodnak a folytatáshoz, miközben alkalmatlanok arra, hogy felelősen vigyék tovább a céget. Kürti Tamás szerint nem túlzás azt állítani, hogy itt valódi országkockázatról van szó, a GDP előállításban és a foglalkoztatásban oroszlánrészt vállaló családi vállalkozások esetleges tönkremenetele, szétesése eseténugyanis elképzelhetetlen a megalapozott és tartós gazdasági növekedés. HBN 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában