Helyi közélet

2012.06.15. 07:07

„Earth”: határokon átnyúló zöld projekt

Debrecen - A határmenti területek káros kiaknázásának csökkentésére jött létre az az uniós projekt, amely a magyar-román határon átnyúló együttműködés keretében valósul meg.

Debrecen - A határmenti területek káros kiaknázásának csökkentésére jött létre az az uniós projekt, amely a magyar-román határon átnyúló együttműködés keretében valósul meg. Az „Earth” elnevezésű programsorozat a közelmúltban kezdődött projektnyitó konferenciával. Az eseményen, amelyet a vezető partner, a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (TIKTVF) szervezett a Zöldhatóság munkatársai mellett jelen voltak román oldalról Costa Stanisav és Buzlea Ioan, a Nemzeti Környezetvédelmi Őrség Kolozsvári régiójának vezetői valamint a sajtó képviselői.

Az „Earth” projekt céljáról és feladatairól Hajdúné Vígh Katalin, a TIKTVF osztályvezetője elmondta, az egy éven át tartó eseménysorozatban találkozók, szemináriumok és képzések egyaránt lesznek a határ mindkét oldalán. A hatóságok, a civil szervezetek és a gazdálkodók megismerkednek az uniós környezetvédelmi jogszabályokkal s az ezeknek megfelelő legjobb földhasználati gyakorlattal. A Föld napja alkalmából több hetes rendezvénysorozat népszerűsíti majd a környezettudatos eljárásokat. Főként a gyerekeket és a fiatalokat igyekszik bevonni rendezvényeibe a debreceni Zöldhatóság nyílt napok, versenyek és kiállítások szervezésével. A tájékoztatást és a kapcsolattartást pedig, a Felügyelőség honlapjáról elérhető webportál segíti.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában