Helyi közélet

2012.06.21. 07:17

Debreceni lány a testfestő világbajnokságon

Debrecen - Berni 21 éves életkorával a legfiatalabb lesz a versenyzők között.

Debrecen - Berni 21 éves életkorával a legfiatalabb lesz a versenyzők között.– Elég kicsi lehettem, olyan 4 éves. Firkálgattam, mint a többi gyerek, az óvónők ekkor figyeltek fel arra, hogy sokkal jobban rajzolok az átlagnál – mesélt a kezdetekről Abai Bernadett. Az első lehetőség az ismertségre korán jött, 1995-96 között Balogh Judit írónő felkérte, hogy rajzoljon a Napkeltétől napnyugtáig című könyvéhez.

Eleinte a grafikákra szerette volna specializálni magát, nagyon tetszettek neki a portrék – azoknak a kidolgozása. Ezután kipróbált még néhány hagyományos művészeti formát, így a festészetet is.

Esküvő helyett…

Berni – ahogy a barátai hívják – nem iskolában sajátította el rajztudását, autodidakta módon fejlesztette ki a számára legjobban fekvő technikákat. S itt el is értünk a testfestéshez, melyet először csak a tévében nézett, s kiskamaszként, amikor más lány az esküvőjéről álmodozott ő a világbajnokságról.

Fortuna pedig ezúttal is mellé állt, s „rátalált” a lehetőség, hogy részt vehesen a július 2-án kezdődő XIV. Testfestő Fesztivál és Világbajnokságon Ausztriában, ahol airbrush (festékszóró) testfestés kategóriában indul.

Elnyerte a szervezők tetszését

A verseny szervezőinek airbrush-al készített munkáit kellett elküldenie, de annyira megtetszett nekik a beküldött anyag, hogy még 2 grafikát is kértek tőle – ezektől a munkáitól függött az, hogy hova fogják besorolni. Eleinte tanakodtak, hogy amatőr versenyre vagy világbajnokságba sorolják e – ám annyira megfogta őket Berni tehetsége, hogy végül az utóbbiba kategorizálták.

Megadott témákban kell majd alkotnia, azonban nem szeretné még elárulni, melyek ezek. – Többször is átgondolom a festést, mit hogyan illetve hova készítsek pontosan. Sokat készülök, mindent meg fogok tenni, hogy a legjobb legyek. Ám az is hatalmas öröm, hogy kint lehetek és felvehetem a versenyt a többi művésszel, azokkal is, akik már elismertek. – fejezte be a beszélgetést.

HBN-VVN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában