Helyi közélet

2012.06.14. 14:59

Brutális verés egy debreceni diszkónál: Elfogták a debreceni diszkó előtt megvert roma férfi támadóit

Budapest, Debrecen - A Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) munkatársai a terrorelhárítók közreműködésével elfogtak két férfit szerda este a Home diszkónál május 27-re virradóan elkövetett brutális verés miatt.

Budapest, Debrecen - A Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) munkatársai a terrorelhárítók közreműködésével elfogtak két férfit szerda este a Home diszkónál május 27-re virradóan elkövetett brutális verés miatt.

Az NNI szóvivője, Bartha László csütörtöki közlése szerint az egyik férfit a fővárosban, a másikat Debrecenben kapták el. Mindkettőjüket közösség tagja elleni erőszak, illetve súlyos testi sértés bűntettével gyanúsítják. Jelenleg őrizetben vannnak, a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. Az alezredes hozzátette: a nyomozás érdekében az ügyről más információ nem adható.

Inkább a rendészek

A Napló információi szerint a terrorelhárítókra azért volt szükség, mert nem volt kizárható, hogy a két férfi fegyvert tart magánál, s számíthattak is egy ellenük irányuló rendőri akcióra. Sajtóhírek szerint a Debrecenben elfogott férfi a főrendőrök megvesztegetésével meggyanúsított, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő V. László cívisvárosi – mint fogalmaznak – „helytartója”. A Napló ugyanakkor beszélt csütörtökön a V. László által üzemeltetett helyi diszkók üzletvezetőjével, azaz ő bizonyosan nincs őrizetben. Inkább az a valószínű, hogy a rendőrök a májusi bántalmazás elkövetőit, a két rendészt fogták el most, akik a sértettet az ő – és több tanú – állítása alapján agyba-főbe verték, mert az elutasítást követően is szeretett volna bemenni a szórakozóhelyre. A férfi szerint azért nem engedték be, mert cigány, s a verésben is közrejátszott a származása.

A közösség tagja elleni erőszak úgynevezett gyűlölet-bűncselekmény, mely indoka az áldozat valamely társadalmi csoporthoz (etnikai, vallási, nemi identitási stb.) tartozása. HBN-RaL

A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Bartha László

 

 

Brutális verés egy debreceni diszkónál:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában