Helyi közélet

2012.06.26. 09:58

Álom a tízezer új hajdú-bihari munkahely

Debrecen - Több oka is van, amiért nem rohannak meg bennünket a Kína belső-mongóliai befektetők.

Debrecen - Több oka is van, amiért nem rohannak meg bennünket a Kína belső-mongóliai befektetők.Az idei év első felében tíz, a második felében pedig újabb tíz Kína belső-mongóliai cégnek kellett volna betelepülni Debrecen ipari parkjaiba, illetve a repülőtér környezetébe - legalábbis egy, az elmúlt év őszén aláírt együttműködési megállapodás szerint.

Az ünnepi pillanatok után azonban következtek a munkás hétköznapok, és kiderült; bár a papír mindent elbír, finoman szólva is túlzónak bizonyultak a kínai projekttel kapcsolatos várakozások. Ennélfogva túlzóak voltak azok a nyilatkozatok is, melyek szerint három év alatt akár 10 ezer, jellemzően magas hozzáadott értéket előállító új munkahelyet is teremthetnek az ázsiai befektetők a megyeszékhelyen.

Herdon István, a Xanga cégcsoport ügyvezető igazgatója ma jószerivel egyetlen olyan területet lát, ahol (na nem azonnal, de egy-két éven belül) jó eséllyel telepedhet meg nálunk mértékadó kínai befektető. Ez pedig egy, a tudásiparon alapuló, magas hozzáadott értéket előállító, inkább a kutatás-fejlesztés irányába mutató projekt lehet. Mi az oka, hogy a Kínából érkező befektetőkkel nem is olyan egyszerű zöldágra vergődni? Erről is beszélt a Naplónak nyilatkozó Herdon István.

HBN-PA

További részletek hamarosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában