Helyi közélet

2012.06.08. 18:24

A DISZ képviselői szerint el kell kerülni a Lycium Hotel kiüresedését

Debrecen - Egy a vagyonkezelő holdingnak beadott egykori előterjesztés-tervezettre hivatkozva fogalmaztak úgy a DISZ önkormányzati képviselői, hogy már a szerződéskötés pillanatában 100 milliót bukott az önkormányzat.

Debrecen - Egy a vagyonkezelő holdingnak beadott egykori előterjesztés-tervezettre hivatkozva fogalmaztak úgy a DISZ önkormányzati képviselői, hogy már a szerződéskötés pillanatában 100 milliót bukott az önkormányzat. Varga Zoltán és Dobrossy István pénteki sajtótájékoztatójukon elmondták, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. munkatársai által készített elemzés szerint 92-nél legalább 60 szobával többre lett volna szükség a Hotel Lycium rentábilis üzemeltetésére. Így nem lehet azon csodálkozni, hogy egymilliárd forintot meghaladó veszteséget okozott a kft.-nek, az évek során. Még mindig az akkor készített tervezetet ismertetve a képviselők hozzátették, eleve hibás számításon alapult a szálloda 63 százalékos kihasználtságával kalkulálni, amiből 2011-re 33 lett. Ugyancsak kifogásolják, hogy a szerződésben rögzített öt év után másféllel mondta csak fel a város az épületegyüttest kivitelező és abból a holelt bérbeadó Keviéppel kötött szerződést. A hibás döntések felelőseit kérdőre kell vonni, ugyanakkor el kell kerülni, hogy a Hotel Lycium kiüresedjen, mert az az egész épületegyüttesre kihatással lenne. Ezért a képviselők szorgalmazzák, hogy adjon a város segítséget az új bérlőnek a rentábilis működtetés feltételeinek a megteremtéséhez. HBN   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában