Helyi közélet

2009.01.06. 14:39

Megvédené a gyalogosokat az új rendőrkapitány

<p>Debrecen - Csökkenteni kell a Debrecenben elkövetett rablások, kertségi betörések számán – szól a főkapitányi verdikt. Uzonyi szerint tarthatatlanul sok a gyalogosátkelőknél elkövetett gázolások száma Debrecenben. <dia width="960" height="800" alt="Új rendőrkapitány Debrecenben 2009.01.06."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_j_rend__337_rkapit_ny_Debrecenben_2009_01_/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Új rendőrkapitány Debrecenben 2009.01.06." /></a></dia></p>

Javítaná a rendőrség reagálóképességét, illetve változtatna a gyorsított büntetőeljárások és a kijelölt gyalogosátkelőknél történő balesetek számán Uzonyi Attila, a debreceni rendőrkapitányság 2008. december 18-ai hatállyal megbízott, új vezetője, akit kedden iktattak be hivatalába.
Az alezredestől felettese, Fekete Csaba megyei rendőrfőkapitány elsősorban azt várja – mondta ő maga az Uzonyi beiktatását követő sajtótájékoztatón –, hogy csökkenjen a megyeszékhelyen elkövetett rablások, garázdaságok és a kertségi betöréses lopások száma.

Ezen túlmenően olyan innovatív szervezet szeretne látni, mely szorosabb együttműködésre képes az önkormányzatokkal és a civil szervezetekkel.
Dugó van? Szóljon!
A korábban zömmel gazdaságvédelmi, emberölési és kábítószeres büntetőügyekkel foglalkozó Uzonyi Attila – a megyei főkapitányság nyomozó osztályának éléről került a kapitányi székbe – első szavaiban visszautalt a szilveszteri eseményekre, mikor is összesen 22 személyt állítottak elő, megtorolva több verekedést, rongálást.

 – Azt szeretném, hogy a rendőrség az év összes napján képes legyen ilyen gyors, hatékony fellépésre – hangsúlyozta.

Az alezredes elképzelése szerint akár 30 százalékkal is több gyorsított büntetőeljárást kezdhetnének, amivel csökkenteni lehetne a folyamatban lévő ügyek mennyiségét.

Uzonyi szerint tarthatatlanul sok a gyalogosátkelőknél elkövetett gázolások száma, ezért vasszigorral lépnek majd fel a szabálytalan, elsőbbséget nem adó gépjárművezetőkkel szemben (a kapitány nullára redukálná az ilyen baleseteket).

Az alezredes forgalomirányító rendőrökkel javítana a reggeli és délutáni „csúccsal” járó araszoláson, s arra buzdítja a közlekedőket, hogy jelezzék a dugókat.
A kapitány kiemelte: több rendőrt a jövőben sem foglalkoztathatnak, de azon lesznek, hogy minél több egyenruhás dolgozzon közterületen.
A főnöke szerint jó vezető
Rendkívül tapasztalt, jó vezetőnek, szervezőnek tartom, számos nagy ügy felgöngyölítésében játszott szerepet – mondta róla a ceremóniát követő sajtótájékoztatón Fekete Csaba ezredes, megyei rendőrfőkapitány, aki Uzonyi személyét javasolta a tisztség betöltésére, miután Sóvágó Sándor – az előző debreceni kapitány – indoklás nélkül lemondott.
RaL

  • Súlyos baleset miatt teljes útzár a 4-esen Súlyos baleset Ebes és Hajdúszoboszló között 2009.01.05.  
  • Közel egy idõben két autó is árokba csúszott a 4-es úton baleset Hajdúszoboszló és Kaba között 2009.01.05. Baleset Ebesen 2009.01.05.  
  • Kiégett egy konyha az István úti panelházban Kiégett egy konyha a panelházban 2009.01.05.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában