Helyi közélet

2009.01.09. 13:55

A tudós tanárra emlékeztek

<p>Földes - Földesen 118 éve született a XX század kiemelkedő pedagógusa, Karácsony Sándor, akiről most húsz éve nevezték el a település oktatási és közművelődési intézményét</p>

A tudós professzorra, a filozófus-íróként is maradandót alkotó közéleti személyiségre születésnapján az 1989-ben róla elnevezett Általános Művelődési Központban emlékeztek.

Az intézmény négyszáz tanulója, az Önkormányzat és a Karácsony Sándor Művelődési Társaság koszorúkkal tisztelgett domborművénél. A magyar neveléstudomány kiemelkedő személyiségének életútját, Földeshez való kötődésének irodalmi emlékeit, a ma is aktuális pedagógiai gondolatait az intézmény közelmúltban kinevezett új igazgatója, Horváth Sándorné idézte fel emlékbeszédében.

Az intézmény húsz évvel ezelőtti névadására Péter Imre a Karácsony Sándor Művelődési Társaság elnöke emlékezett, majd a Társaság egyik tagjának adományából Kolozsváron most újra kiadott Karácsony Sándor :A Csucsai Front / Egy tanár és egy osztály története /című ifjúsági regényének köteteit ajándékozta az iskolának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában