Helyi közélet

2008.12.31. 07:09

Zene, tánc, tombola...

<p>Debrecen&#160; – Szilveszter a nagy bulik, szórakozások ideje. Az emberek többsége szereti nagy társaságban, barátok, családtagok között búcsúztatni az óévet, és babonás ételek – mint a lencse és a sertéshús – fogyasztásával várja az újévet. Megkérdeztünk néhány sportolót, hogyan töltik a szilvesztert.</p>

Inkább pihenés

A DVSC-TEVA egyik legnépszerűbb futballistája, Dombi Tibor nagycsaládostól a hegyekbe költözik erre a pár napra.

Terveik szerint nem lesz nagy buli, kihasználják az alkalmat, hogy pihenjenek egy kicsit a közeli termálfürdőben. Tibi nem hisz a babonákban, így nem foglalkozik azzal sem, hogy mit szoktak enni ilyenkor.

A főzés a család nőtagjainak a feladata lesz, a focista csupán nagyon szívesen megeszi, amit elé tesznek.

A hegyekben

A Tajtavill-Nyíradony női kézilabdacsapatának kapusát, Király Annamáriát is megkerestük, aki elmondta, hogy egy állandó, 15 fős baráti társasággal, köztük néhány csapattársával tölti a szilvesztert egy tokaji panzióban.

Nagy bulit terveznek, ezért már előző nap elfoglalják a szálláshelyet, és az újév első napjáig ottmaradnak.

Annamária arról is beszámolt, hisz a babonás ételek fogyasztásában, nagyszüleitől tanulta a hagyományőrzés e formáját; azt, hogy mit lehet, illetve mit nem lehet fogyasztani szilveszterkor. Kiri azonban ebből a szokásból csak a sültmalac fogyasztását tartotta meg, lencsét például ilyenkor nem eszik.

Buli van!

A legendás debreceni salakmotoros, Tihanyi Sándor szegedi barátjával, a szintén motoros Nagy Róberttel és családjával készül a szilveszterre.

Egy Szegedhez közeli kis faluban zenés, táncos összejövetelen vesznek részt, ezért biztosak lehetünk benne, hogy a remek táncos hírében álló salakos jónéhányszor megforgatja majd feleségét.

Subi elmondta, számára buli nélkül nincs szilveszter, terveik szerint egy nagy konfettis, dudaszótól harsogó éjszakával zárják a 2008-as évet.

 A babonás menüsor fogyasztásában azonban ő sem hisz, sem lencsét, sem sertéshúst nem készül enni. Úgy gondolja, könnyű ételeket fogyasztanak majd, hisz a nagy karácsonyi lakomák után ez is bőven elég.

  • Készítsen koktélt Szilveszterre
  • Tûzijáték- bemutató Debrecenben
  • Hencida: agyonverte feleségét, mert megitta a bort
  • Betörõket fogtak Berettyóújfaluban
  • Szatír Balmazújvárosban
  • Tûz Balamazújvárosban
  • 400 lakás maradt hõszolgál- tatás nélkül Debrecenben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában