Helyi közélet

2008.10.22. 15:58

Tizenegymilliárdnyi támogatás fejlesztésre

<p>A DIPA Debreceni Ipari Park Akadémiai Kft. közel 360 milliós pályázata is megkapta a végleges támogatást az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácstól - jelentette be Gazda László elnök szerdai sajtótájékoztatóján.</p>

Az országban először régiónkban döntöttek második fordulós pályázatokról, így Karcagon és Debrecenben nincs akadálya, hogy több mint 470 millió forint támogatással összesen egymilliárd forintnyi ipari parki fejlesztés valósulhasson meg.
A regionális operatív program keretében ipari területek fejlesztése kategóriában már nyertes két pályázó mellett 32 további várja a második fordulós döntést a gyógy és termál, valamnint a kulturális és természeti értékekre alapozott turizmus fejlesztésre, illetve a rendezvény és sportturizmus infrastruktúra javítására beadott projektjéről.
A tanács által támogatásként adható 11 milliárd forintból a régió 38 településének már megszavaztak közel 1,75 milliárd forintot településfejlesztési akciókra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában