Helyi közélet

2008.10.03. 19:54

Tiba István lehet Arnóth Sándor utódja

<p>Tiba István foglalhatja el a hétfőn lemondott Arnóth Sándor helyét a parlamentben. A Fidesz Hajdú-Bihar megyei választmányának 42 tagja pénteken egyhangúlag döntött a balmazújvárosi polgármester mellett.</p>

Arnóth Sándor után ugyanis ő következik az ellenzéki párt listáján, és 2002-től 2006-ig már volt a Fidesz országgyűlési képviselője. A megyei választmány döntését az országos választmány elnökségének is meg kell majd erősítenie.

Arnóth Sándor a Fidesz a Hajdú-Bihar megyei listájáról került be az Országgyűlésbe, de hétfőn lemondott mandátumáról, miután a plenáris ülésen azt mondta Iváncsik Imre államtitkár napirend előtti felszólalása után, hogy "lógni fogsz". Kósa Lajos debreceni polgármester Arnóth Sándor kijelentésével kapcsolatban azt mondta: bár az teljességgel vállalhatatlan volt, a képviselő bocsánatot kért érte, és lemondott mandátumáról, így emelt fővel távozhat a parlamentből. Tiba István szerint Arnóth helyes döntést hozott hétfőn, ugyanakkor egy pillanatnyi felelőtlenség miatt nem lehet leírni egy embert.

Arnóth Sándor a Hajdú-Bihar megyei Püspökladány polgármestere. Az MSZP püspökladányi szervezete szerint Arnóth Sándornak a hétfői kijelentése után a polgármesteri pozíciójáról is le kellene mondania.

  • „Lógni fogtok!” - botrány a parlamentben
  •  Az MSZP közleménye [.pdf - 120KB]
     Az MSZP közleménye 2. [.pdf - 115KB]
     A püspökladányi MSZP közleménye [.pdf - 29KB]
     Az SZDSZ közleménye [.pdf - 75KB]
     MSZP nyílt levél Arnóth Sándornak [.pdf - 72KB]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában