Helyi közélet

2008.10.07. 11:22

Még a HAON szerkesztője is meg tudja főzni

<p>Meglepné családját egy nem várt finomsággal, de nem tudja mivel rukkoljon elő? Segítünk! Higgye el, nem igényel különösebb szakértelmet, még nekünk is sikerült összehozni! <STRONG>Nézze meg a sütési „tortúráról” készült képsort!</STRONG> &#160;<DIA alt="Könnyű zöldséges fasírt 2008.10.07." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_nny__369__z_lds_ges_fas_rt_2008_10_07_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Könnyű zöldséges fasírt 2008.10.07." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Zöldséges fasírt hússal, vagy nélküle

 

Első lépésben lazuljunk el! Felejtsük el a szülői háznál megszokott főzési hagyományokat. Ha ezzel megvagyunk, lássunk hozzá az összetevők felkutatásának.

 

Könnyű dolgunk lesz. Azt használjuk, amit találunk a hűtőben, spájzban.

 

A mi összeállításunk hozzávalói: (ez mind volt otthon, előny, ha önöknél is megtalálható)

 

Gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeverék, ha nincs francia saláta alap is megteszi.

Karfiol
A panírozáshoz liszt, 2-3 tojás, zsemlemorzsa.

Só, bors, metélőhagyma, egy kevés fokhagyma, mustár,  két nagy fej vöröshagyma, sajt, főzőtejszín.  

 

Lendüljünk neki

 

Vágjuk fel a hagymát apróra. Egy teflonozott serpenyőben olaj közreműködésével pirítsuk meg. Közben szórjuk meg sóval, így nem ég oda. Amikor a hagyma professzori szintet ért el (Üveges) öntsük hozzá az előzőleg apró darabokra vágott karfiol fejeket.

A serpenyő tartalmát még 4-5 percig közepes lángon pirítsuk, majd öntsünk hozzá a mexikói zöldségkeveréket. Az sem baj, ha tele van a serpenyő, mert a pirítás során összébb fog esni a massza.

Ha ezzel megvagyunk, öntsünk alá egy kis vizet. Ha van otthon egy kis kimarad húsleves akkor azt. Amint benne a húslé fedjük le, így elékezd puhulni a zöldség.

 

Amikor elfőtt a lé vegyük le a fedőt, adjuk hozzá az előzőleg lereszelt sajtot, egy .deciliter tejszínt,  ízlés szerint borsot, sót , metélőhagymát. Folyamatos kevergetés mellett pirítsuk össze az egészet. (ekkor örülünk a teflonbevonatnak) 

 

 

Vegyük le a tűzről a serpenyőt, majd rövid hűlés után formáljunk kis golyókat a pépessé vált masszából.

 

Jöhet a panírozás. Liszt, tojás (amit ugye előzőleg felvertünk ) zsemlemorzsa a sorrend.

 

 Ha széthullik a golyó, akkor adjunk a masszához  egy kis tojást.

 

    

 

Ha kellő mennyiségű golyót hempergettünk meg. (30-50 darab, sok emberre; 8-10 egy emberre), akkor forró olajban rántsuk ki.

 

Az arany barnára sült golyókat papírtörlővel kibélelt edénybe halmozzuk! Így nem kell a felhasznált olaj tetemes részét is megenni.

 

 

 

A golyócskákat helyezzük át egy szép tányérba, tálba. Köretként barna rizst ajánljuk, de igény szerint fehér rizs, krumplipüré is illik hozzá!

 

Már csak a terítés és a mosogatás maradt.

 

 

Jó étvágyat mindenkinek! (Nekünk ízlett, a kollegák túlélték!)

 

Egy kis kiegészítés azoknak, akik azért valami húst is szeretnének enni. A pirítási folyamat elejére iktassunk be egy kis darált húst, vagy apróra vágott csirke, pulyka mellett.   

 

 

 

  • Nem tud lángost sütni? Ugyan már! Video
  • Rakott lecsó. süsse meg!
  • Extrém szakács Video
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában