Helyi közélet

2008.10.02. 05:37

„Távozzon a közéletből!”

<p>Debrecen – A „lógni fogsz” beszólásból érzékelhető, hogy akasztani akar, letiporni, fizikailag megsemmisíteni a „politikai ellenségeit” – fogalmazott Csontos János szocialista országgyűlési képviselő.&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/debreceni-fidesz-kozlemenye/cn/haon-news-hbn_01-20080930-022119"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A debreceni Fidesz közleménye </B></A>[.pdf - 47K</p>

A „lógni fogsz” beszólásból érzékelhető, hogy akasztani akar, letiporni, fizikailag megsemmisíteni a „politikai ellenségeit” – fogalmazott Csontos János szocialista országgyűlési képviselő, és Molnár László Püspökladány volt polgármestere az Arnóth Sándornak írt nyílt levélben, melyben felszólítják, mondjon le valamennyi közéleti funkciójáról és a polgármesterségről.

Szerettük volna, ha a fideszes politikus – aki hétfőn a parlamentben kiabált be Iváncsik Imre felszólalása után, majd lemondott mandátumáról – reagál a közleményre, azonban ezzel a lehetőséggel nem kívánt élni, mondván: részéről az ügy le van zárva.

Így gondolkodnak a Fidesz tagjai is. Mint azt többször nyilatkozták: mivel Arnóth Sándor önként lemondott, így nincs szükség az etikai eljárásra.
Az MSZP tagjai szintén nyílt levélben kérték Kálmánné Szabó Katalint és Makay Zsoltot, az MDF elnökségi tagjait, vállalják véleményüket a történtekkel kapcsolatban: „Kérjük, hogy a konzervatív értékek talaján álló pártként Önök is támogassák kezdeményezésünket, melyben követeljük, hogy Arnóth Sándor mondjon le és távozzon a közéletből.” Megkerestük Kálmánné Szabó Katalint, aki azt mondta, nem szeretnének addig nyilatkozni, míg az elnökség össze nem ül és egyöntetű véleményt nem formál.
Arról, ki lesz Arnóth Sándor utódja a parlamentben, pénteken döntenek Debrecenben, mely döntést az Országos Választmánynak jóvá kell hagynia. A legesélyesebb Tiba István, Balmazújváros polgármestere, ugyanis a megyei listán ő a következő.

 Az MDF közleménye [.pdf - 102KB]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában