Helyi közélet

2008.10.08. 13:31

Bankcsődnél nem veszhet a pénzünk?

<p>Debrecen – Ma Magyarországon hatmillió forintig garantálja az állam a kártalanítást a bankbetétek után, ez az összeg azonban hamarosan a kétszeresére nő.</p>

Ma Magyarországon hatmillió forintig garantálja az állam a kártalanítást a bankbetétek után, ez az összeg azonban hamarosan a kétszeresére nő.

A pénzügyminiszer bejelentette: hazánk is tartja magát ahhoz az 50 ezer eurós (12,4 millió forint) betétbiztosítási minimumhatárhoz, amiről a napokban döntött az Európai Unió.
Jó tudni, hogy nem minden megtakarítás védett, ami kamatozik.

Ebbe a körbe tartozik például a kamatozó részvény, a szövetkezeti részjegy és a célrészjegy, de nem védettek a bankok által 2003. január elseje előtt kibocsátott kötvények, letéti jegyek, illetve a nyílt vagy zárt végű befektetési alapok befektetési jegyei sem.
Járai Zsigmond volt pénzügyminiszter, majd jegybankelnök a Haon-nak adott interjúban (2.o.) megerősítette, hogy az emberek pénze a bankbetétekben biztonságban van, az államkötvényekre pedig korlátlan garancia vonatkozik.

A részvény már kockázatosabb befektetés, amin többet lehet keresni, de bukni is.

  • A pénz(ünk) beszél...
  • Mi lesz a pénzünkkel egy bankcsõdnél?
  • Havi 80 ezer forint a lakásra
  • Amerika válságban, Magyarország is bajba kerülhet
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában