Helyi közélet

2008.10.20. 14:28

A szalagtűző mindenkinek szép emlék

<p>Milyen emlékei vannak a szalagtűzőjéről? – a mai nap erre voltunk kíváncsiak. A szalgtűzőjére – ahogy a válaszokból kiderül – mindenki jó szívvel emlékezik vissza.</p>

Debreceni Csillának négy éve volt a szalagtűzője, az ő nyitótáncukkal kezdődött az esemény. – Szerintem ez egy örök életre szóló emlék, a fellépés során mindenki egy kicsit sztárnak érezheti magát – mondta.

– Nagyon pozitív emlék számomra, életem egyik legjobb élménye – kezdte válaszát Koncz Zoltán. – Felső-Tisza-vidéki botos táncot jártunk, nagyon élveztem, mert jó érzés volt annyi ember előtt szerepelni.
Ábri Attilának is örök emlék a szalagavató ünnepség. Mint mondta, már a próbák hangulata is remek volt, és maga a fellépés is jól sikerült. – Jive-ot jártunk, amire fél évig készültek az osztállyal, de megérte, mert nagyon élveztük.

– Jó emlékeim vannak a szalagtűzőmről, jót tett az osztálynak, hiszen közösségformáló erővel bírt. Ezek az ünnepségek jó búcsúbulik. Igaz, sokba kerülnek, de mi nem sajnáltuk rá a pénzt, örömmel adtunk csokrot az osztályfőnöknek – felelte Szentesiné Szirák Krisztina.
– Ahogy hallom az ismerőseimtől, 40-50 ezer forint manapság egy szalagtűző ünnepség – kezdte Sztrik János. – Amennyire még emlékszem a sajátomra, jó élmény volt. Szerintem ez egy jó hagyomány, csak lehetnének olcsóbbak a költségek – fűzte hozzá.

Csendes Gergelynek 2001-ben volt a szalagtűzője. – Az biztos, hogy drága mulatság, de szükség van egy ilyenre, hogy összerántsa a csapatot. Én évek óta néptáncolok, a fellépőtánc is az volt. Így visszagondolva jobb lett volna valami más műfajban is kipróbálni magamat, de így is csak jó emlékeim vannak – mesélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában