Helyi közélet

2008.09.12. 16:08

Sok-sok büntetés az utakon

<p>Hajdú-Bihar – Mintegy ötezer felnőtt és 557 tizennégy év alatti esetében ellenőrizték a biztonsági övet, illetve a gyermekülést megyénk rendőrei egy keddtől csütörtökig zajló nemzetközi ellenőrzés keretében –közölte pénteken Vezendi Jánosné rendőrségi szóvivő.</p>

A „nagyoknál” 312, a „kicsiknél” hét esetben történt mulasztás.

Az úgynevezett TISPOL-akcióHajdú-Biharban 200 rendőr részvételével zajlott, velük együtt közlekedési ellenőrök, vámosok és katasztrófavédelmi szakemberek is voltak az utakon. A három nap során 2531-szer fújattak szondát, közülük kilenc jelzett ittasságot.  

Sebességtúllépés miatt 394 közigazgatási eljárás indult, 12 járművezető pedig azért kap hamarosan 50 ezer forintos büntetési csekket, mert áthajtott a piroson. 612 helyszíni bírságot szabtak ki, 44-et például azért, mert a sofőr telefonált a volán mögött.

A rendőrök ezen túlmenően 104 feljelentést tettek, 163 főt pedig kisebb szabálysértés miatt figyelmeztettek. Az akció során három körözött személyt is elfogtak.

 

Traffipax-tippek Hajdú-Biharból

Hajnal óta jár a villamos         

Zebrán ütöttek el egy lányt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában