Helyi közélet

2008.09.16. 06:24

"Sínen van" a kettes villamos

<p>2010 végére elkészül, és tizennyolc új, alacsonypadlós, légkondicionált villamos veszi majd birtokba Debrecen kettesszámú villamosvonalát.</p>

Az új nyomvonal a Nagyállomástól a Péterfia utcáig a megszokott úton fog haladni, a Plazanál balra kanyarodik a Hunyadi utcára, majd a Csemete, Dózsa György, Nádor, Thomas Mann és Mikszáth Kálmán utcákon megy végig, végül a Békessy Béla, Böszörményi, Doberdó és Kartács utcák vonalán egy hurkot képezve visszafordul.

– A közel 18 milliárd forintos beruházás kivitelezési munkálatai várhatóan 2009 második negyedévében kezdődnek el. Az új járat bevezetése remélhetőleg minőségi javulást hoz Debrecen tömegközlekedésében – mondta Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere.
A projekthez az EU és a Kormány együttesen 15,7 milliárd támogatást nyújt, 1,8 milliárd forint önerőt pedig Debrecen önkormányzata biztosít.

– A beruházás legnagyobb részét a járműbeszerzés képezi: tizennyolc korszerű, légkondícionált, alacsonypadlós – vagyis mozgáskorlátozottak szállítására kialakított – villamost állítunk forgalomba, melyek többek közt az elektronikus jegykezelésre is alkalmasak lesznek – tudtuk meg Nagy Attilától, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. vezérigazgatójától.

A leendő kettes villamos vonalán ma még közlekedő autóbuszjáratok – többek közt a 31-es és a 32-es – a villamos elindításával egyidőben megszűnnek.

  • Kettes villamos nyomvonaláról vitatkoztak Video
  • Legyen már döntés a kettesben
  • 99 százalék a kettes
  • Olcsóbban jobbat lehetett volna
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában