Helyi közélet

2008.09.04. 13:07

Koszorúk helyett a virágok árát kérték

<p>Debrecen - A szülők arra kérték a fiuk temetésére nagyszámban összegyűlt hozzátartozókat, barátaikat, ismerőseiket, hogy azt a pénzt, amit sírjára virágra, koszorúra szántak, készpénz formájában adják át alapítványuknak.</p>

Halmozottan sérült gyermekek és fiatalok támogatására 2300 Euro pénzadományt kapott a debreceni székhelyű Fény Felé Alapítvány – tájékoztatta a Hajdú Online-t dr. Sullerné Polgár Márta, a Fény Felé Alapítvány elnöke, hírt adva egy fájdalmas, ugyanakkor megrendítően szép történetről.

Ezt írta:

Marc Krieps, luxemburgi fiatalember 38 évesen tragikus halált halt. Mivel életében tetteivel is a magyarországi fogyatékkal élők segítségére volt, temetésén szülei, akik a ”Les Convois Humanitaire pour les enfants de la Hongrie Luxemburg” Alapítvány kuratóriumának tagjai, arra kérték a fiuk temetésére nagyszámban összegyűlt hozzátartozókat, barátaikat, ismerőseiket, hogy azt a pénzt, amit sírjára virágra, koszorúra szántak, készpénz formájában adják át alapítványuknak. Szülei az összegyűlt önkéntes adománnyal Marc életfelfogását kívánták beteljesíteni. A virág, a koszorú néhány nap alatt elhervad, hasztalanul fenyőket kell kivágni, ami a testtel elenyészik. Az adakozott pénzből vásárolt eszközök viszont embereket tesznek boldoggá, életüket elviselhetőbbé.

Marc szülei - Jos Krieps és felesége - fájdalmukat félre téve, vigaszt remélve az úttól, 2008. szeptember 3-án eljöttek Debrecenbe, hogy személyesen adják át a Fény Felé Alapítvány elnökének, Dr. Sullerné Polgár Mártának és a Debrecen Megyei Jogú Város Fogyatékosokat Ellátó Intézményének igazgatójának, Varga Csabának a 2300€ pénzadományt. A nagylelkű adományt az intézet gyermekeiből álló Szivárvány zenekar megható koncerttel hálálta meg, majd néhány lakó kézen fogva végigvezette a jószívű vendégeket az épületben, s maguk készítette tárgyakkal megajándékozták őket.

A Les Convois Humanitaire pour les enfants de la Hongrie Alapítványtól rendszeresen kaptunk az elmúlt években tárgyadományokat: ruhaneműt, játékot, az intézet udvarán megépült és a Fény Felé lakóotthonok berendezésekor bútorokat, felszerelési tárgyakat. A mostani adományukat példaértékűnek és követésre méltónak találjuk, melyhez hasonlót még nem tapasztaltunk. A mód, ahogy a gyermeküket elvesztő szülök mély fájdalmukban a segítségre, szoruló embertársaikra és a környezet védelmére is gondolnak Luxemburgban már nem ritka. Minket mélységesen megrendített és köszönettel töltött el.

  • temetés a hátttérben boncolással Temetés alatt boncoltak Derecskén 2007.10.25.
  • Sírgyalázók a Debreceni Köztemetőben
  • Meglett a Sesztina emlékmű Megtalálták az  ellopott emlékművet 2008.07.28.
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában