Helyi közélet

2008.09.24. 07:53

Hol így, hol úgy, de fűtenek

<p>Hajdú-Bihar – Gatyában dolgozunk, olyan meleg van az épületben – utalt humorosan Kóti Balázs, a magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola igazgatója arra, hogy a hideg miatt ők is befűtöttek.</p>

– Az intézményben szalmabálás kazán van, ami sokkal takarékosabb, mintha gáz lenne, és kevesebbet is kell fizetnünk.

Hétfőtől fűtenek

Bár hétfőn este többen is azt telefonálták a szerkesztőségbe, hogy nap közben fáztak a gyerekek, az intézményvezetőktől származó értesülésünk szerint a megye óvodáiban és iskoláiban e hét első napjától beizzították a fűtőberendezéseket.
– Hozzánk nem érkezett szülői panasz, az óvodában a hőmérséklet megfelelő – kezdte beszélgetésünket Perjéssy Vályi Judit, a debreceni Jánosi Úti Óvoda vezetőhelyettese, majd hozzátette: úgy oldjuk meg a helyiségek felmelegítését, hogy reggel befűtünk, majd leállítjuk.

Ez elég a délutáni alvásig, amikor is újra feltekerjük a kapcsolókat, hogy a gyerekek ébredéskor se fázzanak.
Azonban van, ahol a jelenlegi fűtés nem elég. A Bányai Júlia Általános Iskolában mind a tanárok, mind a tanulók jelezték, hogy hideg van, ezért hétfőtől ott is kérték a meleget. Meg is kapták, ám a fűtőtestek nem ontanak eleget.

Tóth Ferencné igazgatónő mutatott rá erre, miszerint a déli oldalon, ahol besüt a nap – amikor süt – megfelelő a hőmérséklet, de az északi oldalon még mindig hűvös van.

Lesz még meleg?

Sokan még nem búcsúztatták el a nyarat, s vele együtt a meleget, várják még a jó időt. Bár Hajdúnánáson mind a hét óvodában bekapcsolták a konvektorokat és kazánokat, Kovácsné Bata Éva, az összevont intézmények vezetője ezt úgynevezett próbafűtésként jellemezte. Így mérték fel, megfelelően működnek-e, azonban jobb idő esetén leállítják a berendezéseket.
Nagy Zsolt, a Csapókerti Általános Iskola igazgatója szerencsésnek tartja, hogy az épületben gázkazán van.

Hiszen így – mint mondta – egyénileg lehet beállítani, milyen hőmérsékletre van szükség. Reggel 6 órától délután 4 óráig fűtenek, de az épület reggelre sem hűl ki annyira, hogy fázzanak a diákok – mondta.

  • Gázár támogatás: kinek, mennyi?
  • Masszázs az egészségért
  • 6.55 százalékkal drágul a gáz októbertől
  • Ön várja már a fűtési szezont? Video
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában