Helyi közélet

2008.09.22. 18:13

Díjazták a „legrendesebbeket”

<p>Debrecen – Kiosztották a Tiszta udvar – Rendes ház díjait hétfőn. Idén 111 pályázó nevezte be családi házát, illetve azt a társasházat vagy lépcsőházat, amelyben lakik. <A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/tiszta-udvar--rendes-haz/cn/haon-news-hbn_01-20080922-060932"><FONT color="#ff0000">Tiszta udvar – Rendes ház: győztesek neve</FONT></A></p>

A mozgalom 2002-ben indult el újra, idén az önkormányzat mintegy kétmillió forintot fordított az esemény lebonyolítására.

A zsűri nagy figyelmet fordít a környezetvédelmi szempontokra, a hulladékgyűjtés és a komposztálás feltételeire is. 2008-ban egy új bírálási szempontot is figyelembe vettek: fontos volt az ingatlan utcaképének gondozottsága és rendezettsége is.

A nevezetteket Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere köszöntötte. – Ahhoz, hogy a környezetünk megváltozzon, megszépüljön arra van szükség, hogy először a saját házunk táján tegyünk rendet.

Ez ösztönözheti a többi embert is – hívta fel a jelenlévők figyelmét. Minden pályázó emléklevelet kapott, a díjazottak pedig a könyvjutalmak mellett hazavihették a legnagyobb elismerést: a Tiszta udvar – Rendes ház táblát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában