Helyi közélet

2008.09.22. 08:43

A település történetével ismerkedtek

<p>Nyíracsád – A nyírségi település tourinform irodája a községi könyvtárral karöltve negyedik éve vesz részt a Kulturális Örökség Napja programjaiban.</p>

Magyarország 1999-ben csatlakozott a szeptember harmadik hétvégéjén megrendezésre kerülő eseményhez, mely idén a reneszánsz éve tiszteletére az „Újjászületés” téma köré csoportosul.

A négyéves hagyomány szerint szeptember harmadik szombatján helytörténeti vetélkedőn vehettek részt a település általános iskolájának hatodik osztályos tanulói, akik a tanév során a Nyíracsád tantárgy keretében ismerkednek szűkebb környezetük értékeivel.

A vetélkedőre négy csapat jelentkezett, akiket Varga Józsefné megbízott könyvtárvezető köszöntött, majd a helytörténeti, helyismereti totó kitöltését követően minden tanuló emléklapot, a tourinform irodától és a könyvtártól pedig ajándékcsomagot kapott.

A rendezvényen részt vett Hudácskó Zsuzsa a könyvtár munkatársa, valamint Gordán Mariann a tourinform iroda vezetője is.
K. Z. E

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában