Helyi közélet

2008.08.28. 06:52

Debrecen: nem röppen fel a hír a repülőtér jövőjéről

<p>Debrecen – Az Airport Debrecn Kft. ügyvezetőjének május elejétől augusztus 31-ig szólt a kinevezése. A megbízói valószínűleg arra számítottak, hogy ekkorra új gazdája lesz a debreceni repülőtérnek. <dia width="900" height="700" alt="Debreceni reptér 2008.08.28"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Debreceni_rept_r_2008_08_28/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Debreceni reptér 2008.08.28" /></a></dia></p>

Május végén ugyanis két pályázó maradt versenyben, melyekkel (bár a határozat nem nyilvános) június elejétől augusztus végéig van módja tárgyalni a polgármesternek, majd az elfogadásra ajánlott jelöltet a közgyűlés elé kell terjesztenie. Ma, augusztus 28-án ülésezik a testület, de ez a téma nincs napirenden.
– Még nem telt le a határidő – kaptuk a választ, amikor a részletekről érdeklődtünk.
Mészáros József, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. stratégiai igazgatója kérdésünkre elmondta: pénteken azt javasolják a vagyonkezelő igazgatóságának, hogy az Airport Debrecen Kft. ügyvezetője, Farkas András megbízását december 31-re módosítsák.
A HAON úgy tudja, hogy a tárgyalásokat az első helyre sorolt debreceni Xanga Holding Kft.-vel kezdte meg Kósa Lajos polgármester, sikertelenség esetén pedig az angol érdekeltséget is tartalmazó Crossroards Capital Hungary Kft. következik. Egyesek szerint az sem lehetelen, hogy a két pályázatot gyúrják eggyé.

Reptér: két érvényes pályázat

Reptér: újra pályáztatnák

Jordán milliárdos érdeklődik a repülőtér iránt

Új vezető a debreceni repülőtér élén

Nem hívják meg Debrecenbe

Opciót kér az önkormányzat az Airport Kft.-re

Kimondták Virág László bűnösségét

Jogerősen is bűnös Virág László

Kinevezték Virág László utódját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában