Helyi közélet

2008.07.03. 15:46

Semmelweis-napi jutalmazás

<p>Debrecen - A Semmelweis-napi ünnepség keretében tíz egészségügyi dolgozóját jutalmazta a Kenézy Kórház Kft. vezetősége, illetve a dolgozók közössége csütörtökön.</p>

Elismerésben részesült Fegyverneki Ferenc, Hűvösvölgyiné Szabó Petronella, Lantos László, Meszesán Csabáné, Molnárné Lente Ágnes, Potencsik Jánosné, Sebő Éva, Varga Sándorné, Végh Ildikó és Görög Zita.
Az egészségügyi dolgozók magyarországi ünnepe Semmelweis Ignácról, az „anyák megmentőjéről” kapta a nevét.

Az egykori magyar orvos 1818. július 1-én született Budán, 1851-től a budapesti Szt. Rókus kórház szülészeti osztályának főorvosaként kimutatta az antiszeptikus eljárások előnyeit a szülészetben és a sebészetben, illetve hat év alatt egy százalék alá szorította módszerével a gyermekágyi láz halandóságát.

Több szakirodalmi dolgozatot publikált, az egyik leghíresebb „A gyermekágyi láz kórtana”. 1865-ben, Bécsben hunyt el.
1965-ben dönöttek úgy a magyar egészségügy akkori vezetői, hogy az ő emléke előtt tisztelegve, a születése napját nevezik ki az egészségügyben dolgozók napjának.
Lampé Zsolt orvosigazgató az ünnepség záróbeszédeként arra hívta fel a figyelmet, hogy az egymás közötti bizalom a legfontosabb a munkájukban, és a jövőben is csak így lehet eredményesen és jól dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában