Helyi közélet

2008.07.02. 14:23

Két polgármester is aggódik a Vertikál-D miatt

<p>Zsáka, Furta - Egyelőre fogalmuk sincs, mire számíthatnak a felszámolás után. Az bizonyos, hogy egyetlen napra sem állhat le a szennyívízhálózat működése.</p>

– Kisebbségi (49 százalékos) tulajdona van a Vertikál-D Kft.-nek a Zsáka, Furta Közműüzemeltető Kft.-ben, ezen belül a szennyívíztisztító működésének szakmai része egyértelműen a Vertikálra hárul – erősítette meg Krucsó Antal, Furta polgármestere, akinek Gulyás Andrással, Zsáka polgármesterével együtt aggodalomra ad okot a most kialakult helyzet.

A Vertikál-D ugyanis felszámolás alatt áll. Ez a cég volt az egyik nyertes kivitelezője a Debrecenben zajló többmilliárdos csatornázási programnak, ám a feladatba belebukott: a munkákkal lassan haladt, fizetésképtelenné vált. Debrecen önkormányzata június 30-án szerződést bontott velük.
– Úgy döntöttünk, már hétfőn megbízunk egy könyvvizsgálót a közműüzemeltető kft. és a víziközmű társulat papírjainak áttekintésével – tájékoztatott Gulyás András. – Zsáka és Furta településeken ma nem lenne csatornahálózat, ha a Vertikál-D ügyvezetője, Erdei Imre nem siet mindenben a segítségünkre.

Lakossági hozzájárulással és a Vertikál vállalkozásában készült el 56 kilométer csatornahálózat, illetve a Biogest típusú szennyvíztisztító, melyet a közműüzemeltető kft. működtet.

A Vertikál-D megvásárolta az üzemeltetési jogot, cserébe ezért többségi osztalék illeti meg 30 éven át – közölte Zsáka polgármestere.
Egyelőre fogalmuk sincs, mire számíthatnak a felszámolás után.

Az bizonyos, hogy egyetlen napra sem állhat le a szennyívízhálózat működése.

Az pedig, hogy miként fizetik vissza a kft. hitelét – mert nyereség egyelőre nem termelődik – a jövő titka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában