Helyi közélet

2008.07.10. 12:27

Iwiw: milyen szerepet játszik az életedben?

<p>Debrecen - Fiatalokkal beszélgettünk, mit jelent számukra Magyarország legnépszerűbb közösségi portálja.</p>

– Naponta legalább egyszer fellépek a portálra és végignézem az üzenőfalat, jókat derülök azon, hogy egyesek itt élik a magánéletüket - meséli András, aki egyetemista. Nem feltétlenül érdekel, hogy tegnap este ki bújt éppen össze a szerelmével.

Az viszont nagyon jó, hogy rég elfeledett barátokat, szomszédokat sikerült így megtalálnom, vagy éppen ők leltek rá az én adatlapomra.

– A múltkor például az iwiw segítségével nyomoztam ki, hogy szakított két jóbarátom - veszi át a szót Erika - akik mellesleg már az esküvőt tervezték. Furcsa volt, hogy már nincs fent róluk közös kép és a "családi állapot" mezőben az állt: "egyedülálló".

Nem tagadom, kíváncsi természetű vagyok, ezért gyakran átböngészem ismerőseim, sőt idegenek adatait is.

– Én nem vagyok fent semmilyen közösségi portálon, ha meghívást kapok, akkor sem regisztrálok be, hanem szépen "elteszem emlékbe" a meghívókat - mosolyog hamiskásan Feri. Volt már belőle sértődés, de mentségemre szól, hogy nem én kértem a felvételemet ezekre az ismerős-kereső oldalakra.

Túl sok értelmét nem látom ezeknek, nem szeretném a világhálón élni az életem. Aki akar tőlem valamit, úgyis megkeres telefonon, vagy személyesen.

Gyuri nagyon hasznosnak találja az iwiwet, rendszeresen játszik az éppen aktuális tippelős játékon, bár nyernie még nem sikerült.

–Előfordult, hogy egy intézményt kerestem, de az internetes böngésző olyan sok találatot dobott ki a kulcsszóra, hogy végül az iwiw segítségével sikerült ráakadnom a megfelelőre.

Azt viszont nem értem, miért kell sztárokat, állatokat is regisztrálni. Szerintem így elveszti a varázsát a dolog, hisz itt emberek tudathatják a világgal, hogy kik a barátai, kiket fogad el ismerősének.

  • Az iWiW legalján
  • Iwiw, és ami mögötte van
  • Iwiw: ütött a kamu felhasználók órája
  • Képviselőink az iWiW-en
  • Halhatatlan” iwiw felhasználók
  • A sztárok és az iwiw
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában