Helyi közélet

2008.07.02. 17:09

Fésüs László Semmelweis-díjas

<p>Debrecen – Fésüs László, a Debreceni Egyetem rektora Semmelweis-díjban részesült. A DE OEC tanévzáróin további elismeréseket is átadtak. <A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/de-oec-kituntetesek/cn/boon-news-fabiangy-20080702-044827"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Közlemény</B></A> [.pdf – 219 KB]</p>

Fésüs László akadémikus, a Debreceni Egyetem rektora Semmelweis-díjat vett át az általános orvostudományi kar diplomaosztó ünnepségén az Egészségügyi Minisztériumot képviselő Vojnik Mária államtitkártól. A díjjal az Egészségügyi Minisztérium a rektornak, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DE OEC) korábbi elnökének az egészségügy területén végzett több évtizedes, kiemelkedő jelentőségű kutatásait, az egészség megőrzése és a betegségek megelőzése terén kivételesen magas szintű, példaértékű eredményeit ismerte el.

– Az elmúlt heti tanévzárókkal lezárult a 2007–2008-as tanév a DE OEC-ben – tájékoztatott Paragh György egyetemi tanár, a DE OEC elnöke. Összesen 587 hallgató kapott diplomát. Az általános orvostudományi karon 62-en (24 magyar, 38 külföldi állampolgár), a fogorvos-tudományi karon 28-an (24 magyar, 4 külföldi állampolgár), a gyógyszerész-tudományi karon 33-an, a népegészségügyi karon 23-an, az egészségügyi karon 422-en végeztek. Az általános orvostudományi kar egészségügyi menedzserképző központjában 19 szakember vette át oklevelét.

A hallgatói és az oktatói munka magas színvonalát, egyben a hallgatók elhivatottságát, igényességét is jelzi, hogy számos jelölt részesült elismerésben tanulmányai befejeztével – fogalmaz a DE OEC július 2-ai közleménye. A tanévzárókon a munkatársak kiemelkedő szakmai tevékenységét is díjazták a vezetők: 37-en vettek át kitüntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában