Helyi közélet

2008.06.11. 11:36

Négy kontinens, ezer torok

<p>Debrecen – A cívisváros négy kontinens több mint ezer énekesét látja vendégül a világ egyetlen kortárs zenei kórusversenyén július 30. és augusztus 3. között.</p>

A Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál igazi örömzene, népzenei csemegékkel fűszerezve. A közel egy hétig tartó rendezvénysorozaton hazai és külföldi kórusok, szakemberek és zeneszerzők vesznek részt – tudatta a Főnix Rendezvényszervező Kht.

Debrecen utcái, terei megtelnek a fiatal hangokkal, az egész város dalra fakad. A versengést nyáresti koncertek, folklórbemutatók, ősbemutatók, szerenádestek kísérik. A rendezvény külön érdekessége, hogy a kórusok hazájuk folklórhagyományait, élő népdalvilágát is megszólaltatják. A bemutatók látványosak, mivel a kórusok rendszerint saját népviseletükben lépnek színpadra – fogalmaz a közlemény. A kórusverseny nemzetközi fórumot teremt a XX–XXI. századi kortárs kórusművészet alkotói, előadói és közönsége számára. Az 1961-ben alapított verseny az idén huszonharmadik alkalommal csábítja Debrecenbe a kórusmuzsika szerelmeseit.

INFO
A verseny nyitó és záró estje, valamint a folklórgála belépődíjas, a rendezvény többi eseményére a belépés díjtalan. A belépőjegy ára egységesen 1500 Ft. Bérlet az összes programra: 5000 Ft. Bővebb információ: www.fonixinfo.hu és www.bbcc.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában