Helyi közélet

2008.06.16. 09:43

Megműtik - kivéve csípőprotézissel

<p>Debrecen, Berettyóújfalu – A várólista a megye két nagy intézményéből pontos eligazítással szolgál a műtétekről. Berettyóújfaluról nincs adat, a területi kórház internetes honlapjáról a várólista nem is érhető el.</p>

– Ha a szakorvos úgy gondolja, hogy páciensének szívkatéterezésre van szüksége, nem marad sok idő a szorongásra. A június 10-én várólistára kerül hat ember június 19 és 30 között átesik a beavatkozáson. A mandula- és sérvműtét szinte egyik hétről a másikra ütemezhető, epe- és a prosztataműtétre ugyancsak nem kell többet várni sem a Kenézyben, sem a klinikán.

Ám aki például csípő- vagy térdportézis beültetésére, esetleg szívkoszorúér-műtétre vár, annak szüksége lesz türelemre. Az említett operációkra ugyanis szeptemberre, októberre szólnak a legközelebbi előjegyzési dátumok.
Berettyóújfaluról nincs adat, a területi kórház internetes honlapjáról a várólista nem is érhető el.

A keresőbe írva megtalálható ugyan, de üres. „Az az oka, hogy náluk egy-két hétnél, de legfeljebb 30 napnál többet egyetlen műtétre sem kell várni” – magyarázta Bulyovszky István főigazgató. Mint látható – néhány kivételtől eltekintve – máshol sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában