Helyi közélet

2008.06.03. 19:10

Hajdú-Bihar: átlagosan 35 ezres támogatás

<p>Debrecen - Idén megyénkben összesen 4885-en részesültek üdülési csekk révén támogatásban – derült ki az üdülési támogatást biztosító pályázatok eredményéből.</p>

Idén megyénkben összesen 4885-en részesültek üdülési csekk révén támogatásban – derült ki a szociális üdülési támogatást biztosító pályázatok eredményéből. A kis híján ötezer ember között 165 millió forintnyi csekket osztanak szét, ami 35 ezres átlagot jelent.
Ez évben négy fő célcsoport volt – közölte keddi sajtótájékoztatóján Bodor Anna, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) képviselője az Aranybikában. Mint mondta, az alacsony jövedelmű nyugdíjasokra, az alacsony jövedelmű, fogyatékossággal élő személyekre, az alacsony jövedelmű, legalább két gyermeket nevelő munkavállalókra, valamint a szakiskolai tanulókra koncentráltak.
Alapítványunknak több célja is volt – hangsúlyozta.

Egyrészt minél szélesebb rétegekben szeretnék tudatosítani, hogy a munkavállalók közeli hozzátartozói is kaphatnak üdülési csekket, másrészt törekednek a csekket elfogadó helyek számának növelésére.
Mint kiderült, megyénkben tovább gyarapodott a gazdálkodók által vásárolt kedvezményes üdülési csekk értéke.

A biztosító társaságok, az egyéni vállalkozók és a szövetkezetek kiemelkedően sokat vásároltak.

Ezek a csekkek hozzájárulnak a pályázók pihenéséhez, ugyanakkor az elfogadóhelyeknek is hasznosak, hiszen az így oda érkező vendégek folyamatosan gerjesztik a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában