Helyi közélet

2008.06.02. 11:26

Az egyetem és a főiskola a közös jövőről

<p>Nyíregyháza, Debrecen – A Debreceni Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola Regionalitás és jövőkép címmel vezetői szimpóziumot rendez kedden.</p>

A „Képzési és kutatási együttműködési lehetőségek az Észak-alföldi régióban” alcímű tanácskozáson – amely június 3-án, kedden zajlik a főiskolán – a Debreceni Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola kinyilvánítja, hogy közös érdekük a regionális együttműködés, az oktatási és kutatási kapcsolatok bővítése és erősítése. Szándékaik érvényre juttatása érdekében megkezdik a konkrét megállapodások előkészítését – tudatta hétfőn az egyetem külső kapcsolati igazgatója.

Turi Gábor sajtómeghívójából kiderül: a szimpóziumon többek között áttekintik a két intézmény képzési portfolióját (különös tekintettel az egymást erősítő hatások kiaknázására), számba veszik a közös képzésben rejlő lehetőségeket, szó lesz a régióból hiányzó képzésekről, formákról és az ezekkel kapcsolatos közös stratégiáról, továbbá a területi munkamegosztást, illetve a doktori képzést célzó együttműködési lehetőségekről, valamint a kutatási együttműködés erősítéséről is tanácskoznak az egyetem és a főiskola vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában