Helyi közélet

2008.06.18. 17:28

A nótások ünnepe Debrecenben

<p>Debrecen – Eltörött a hegedűm címmel rendeznek nótagálát június 21-én, ezen a héten szombaton 16 órától a Lovardában a híres cigányprímás, Dankó Pista születésének 150. évfordulója alkalmából.</p>

A magyar nóta műfajának kedvelői ismét kitűnően szórakozhatnak a hétvégén Debrecenben, hiszen a legnevesebb hazai énekesek fognak tisztelegni a legismertebb cigányprímás, Dankó Pista munkássága előtt: színpadra lép Győri Szabó József, Szentendrei Klára, Farkas Rozika, Koós Éva, Pacsika László, Olajos János, Nádasdi László és Fejős Jenő.

Balogh Imre, a rendezvény szervezője úgy véli, hogy az országban is egyedülálló ez a szombati műsor, hiszen felvonultatja azokat az ismert magyarnóta-énekeseket, akik gyakorta éneklik a cigányprímás által szerzett dalokat, ráadásul ezen a koncerten a személyes kedvenceiket tudják bemutatni a közönségnek.

A zenét Jeremiás Béla és cigányzenekara fogja szolgáltatni, akik sokat készültek a szombati rendezvényre, s minden nehézség nélkül le tudják vezetni a több órás emlékműsort. Külön izgalmasnak ígérkezik, hogy a zenekar kiváló klarinétosa, Kecskés Sándor ezúttal tárogatón is kísérni fogja a felcsendülő nótákat.

A rendező szerint ezzel a műsorral újabb lépést tehetnek a médiában alulreprezentált magyar nóta presztízsének emelése érdekében, a közönség segítségével pedig bebizonyíthatják, hogy olyan műfajról van szó, amely igenis benne él a kultúránkban, s széles társadalmi igény mutatkozik iránta.

A Dankó Pista cigányprímás emlékére szervezett különleges magyarnóta-gálára jegyeket elővételben a Napló-székházban, a Tourinformban, a Lovardában és a Cora áruházban válthatnak.
– Sz. L. –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában