Helyi közélet

2008.05.17. 11:04

Több kamionnyit összeszedhetnének

<p>Debrecen - Közmunkások lehettek, akik meglepetésemre a mi utcánkban lenyírták a füvet a kertes házak előtt a járda és az úttest között. Debrecen egyik nagy forgalmú kertvárosi útjáról van szó. Örülnöm kellene, ehelyett füstölgök. <STRONG>Szabó Katalin jegyzete</STRONG></p>

A legtöbb háztulajdonos ugyanis elvégzi ezt a munkát, amikor a kerítésen belül is füvet nyír. Így most a gondozatlan porták tulajdonosaival tettek jót, akik ezt úgy „hálálják” meg, hogy a szállongó szálakat sem söprik el.
Hogy is van ez? – kérdezem végtelen kicsinyességgel. Mindenki tudja, hogy, ha kertvárosban él, törődnie kell a háza elejével. Jobb helyeken megbüntetik azt, aki elhanyagolja e kötelességét. Itt meg közpénzen nyírnak – amikor éppen van közpénz. Amikor nem lesz, majd büntetnek?
Ha már munkát kellett – és hurrá lehetett! – adni párszáz embernek, szerveznék meg érdemesebben. Mondjuk, mindegyikük zsákot venne a kezébe (ahogy látom, van is ilyen). Debrecenben több kamionnyit szedhetnének tele szeméttel. A belváros még csak-csak. A Piac utca kifejezetten ragyogó, mert ott, ahogy kell, minden hajnalban kikaparásszák még a csikket is a bokrok aljáról. Hanem távolabb, ahol már utcai szeméttárolók sincsenek – néhol riasztó a helyzet. Például évek óta ilyen a Jókai és a Cserepes utca háromszöge – hogy csak egyetlen helyszínt említsek.
Hangsúlyozom: az AKSD rendszeres és rendes takarítása nélkülözhetetlen. De ami ezen kívül van, méltatlan. A belvárostól távolabb eső közterületekre alig jut figyelem, a környezetüket feltűnően elhanyagoló magántulajdonosok pedig zavartalanul lenézhetik a buzgómócsing rendeseket. Hogy hol maradnak a körzetükből az önkormányzati képviselők, fel se merem vetni. Rengeteg fontosabb dolguk van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában