Helyi közélet

2008.05.05. 10:11

Szlovákok a Debreceni Hús Zrt.-ben?

<p>Debrecen - Megvásárolja a Debreceni Hús Zrt. (DH) 49 százalékos kisebbségi részvénycsomagját a szlovák Penta kockázatitőke-társaság. Hosszabb távon a Penta esetleg százszázalékos részesedést szerezne a debreceni cégben...</p>

Hosszabb távon az elképzelések arról szólnak, hogy a Penta esetleg százszázalékos részesedést szerezne a debreceni cégben, ugyanakkor a DH mai többségi tulajdonosai a szlovák cég húsipari vertikumában jutnának tulajdonrészhez.

Román Gyula, a DH Zrt. elnök-tulajdonosa a sajtóértesülést megerősítve elmondta, hogy a Penta belépésével a debreceni cég egy olyan régiós húsipari vállalkozás részévé válhat, mely a DH csoport árbevételénél háromszor nagyobb, 120-130 milliárd forintnak megfelelő éves forgalmat bonyolíthat le.
A Napló értesülései szerint a hazai húsipar második legnagyobb szereplőjének tulajdonosait a nemzetközi méretű tranzakció meglépésére az motiválta, hogy erősítsék a cégcsoport piaci pozícióit, hiszen látszik, hogy az élesedő európai versenyben a működési méretnek és a koncentrációnak egyre nagyobb jelentősége lesz.

  • Másfél tonna engedély nélkül készített húsárut találtak
  • Ötven forintot egyetlen tojásért?
  • Gyanús, aki vagyonos
  • "Holnap már be se gyere dolgozni"
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában