Helyi közélet

2008.05.16. 11:39

Ön szerint szociálisan érzékeny társadalmunk?

<p>Debrecen - Megkérdeztük a debrecenieket szerintük mennyire figyelünk oda a hétköznapokban a hátrányos helyzetű emberekre. Szerintük van-e még változtatni, fejlődni valónk e téren.</p>

Változtatni kell a hozzáálláson. Például, ha egy idősebb ember elesik, sokan azt gondolják, hogy részeg és elfordítják a fejük, tovább mennek. De ugyanez a helyzet a kéregetőkkel is. Vannak akik tudomást sem vesznek róluk, mások elküldik őket, mert róluk is a legrosszabbat feltételezik.
Eszenyi Tünde
tanuló

Szerintem az egyszerű emberek nem tudnak úgy segíteni a rászorultakon, mint ahogy szeretnének, de a civil szervezetek és a kormány megfelelően segélyezi őket. Bár a mozgáskorlátozottakat és a vakokat is támogatják, úgy gondolom azért abban még volna mit fejlődni. A hajléktalanokkal ugyanez a helyzet.
Kovács Tiborné
nyugdíjas

Abból is látszik, hogy a társadalom nem túl érzékeny a hátrányos helyzetűekre, hogy egyre több a kéregető az utcán. A segélyek egy részéből inkább állandó szállásokat kellene építeni nekik. A munkáltatók pedig, kihasználják a fogyatékkal élőket, csak a támogatás miatt veszik fel őket.
Medgyesi Tamás
alkalmazott

Egyáltalán nem érzékeny, sőt szinte már-már érzéketelnek az emberek. Nem figyelnek oda egymásra, még a szomszédok sem. Sok esetben észre sem veszik, ha valakinek segítségre lenne szüksége, mert például mozgásában korlátozott, vagy látássérült, persze kivételek mindig vannak.
Bencze Jánosné
nyugdíjas

Nem eléggé, mert például az akadálymentesítés még mindig nem valósult meg teljesen, pedig törvény írja elő. Az emberek nagyrésze pedig megelégszik annyival, hogy sajnálkozik, de nem tesz semmit. Akik pedig, még tennének is, sokszor nem tudják hogyan segítsenek.
Kánai Tímea
tanuló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában