Helyi közélet

2008.05.23. 09:59

Mi kerül ebben a fotelben... forintba?!

<p>A literenként 153 forintért előállított benzinért 310, a 188 forintba kerülő dízelolajért pedig átlagosan 330 forintért juthatunk hozzá manapság a hazai töltőállomásokon. „De mi kerül ebben a fotelben... forintba?!”</p>

Debrecen —  ...kérdezhetik az autósok Márkus László után szabadon. Hát az, hogy miközben az üzemanyagok adótartalma a fogyasztói árban ötven százalék körül van, az olajért is egyre többet kell fizetni a világpiacon.
A hármassal kezdődő üzemanyagár egyébként mostanában nem ritka Európának ezen a felén.

Ha rápillantunk a térképre, azt látjuk, hogy miközben az ukránoknál egyessel, a románoknál, a bolgároknál és a szlovéneknél pedig kettessel kezdődik az ár, az összes többi államban (Németország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Szerbia, Horvátország, Olaszország, Ausztria) háromszáz forint fölött van egy liter üzemanyag ára.

 Elemzők szerint nem kizárt, hogy a következő hetekben a gázolajért 350, a benzinért pedig 330 forintot is elkérhetnek az autósoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában