Helyi közélet

2008.05.16. 10:42

Kerékpárút a Tócóskertben - ha van se jó?

<p>Debrecen – A nem egészen hibátlan járda egyharmadát sárga vonallal választották el, így lőn kerékpárút a Tócóskertben! A szűkebb sáv a gyalogosoké....azóta más is véleményt mondott, akárcsak a Haon fórumán. <dia width="900" height="700" alt="Kerékpárút a Tócóskertben 2008.05.16."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ker_kp_r_t_a_T_c_skertben_2008_05_16_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kerékpárút a Tócóskertben 2008.05.16." /></a></dia></p>

A gyerekeket ugyanúgy terelgetik a szülők a járda egész szélességében, a kerékpárosok ugyanúgy kerülgetik őket – idéztük az április 29 számban Daróczyné Szanics Mónika levelét, melyet a Napló zárt levelező rendszere, az Agora tagjaként küldött. Ugyanott azóta más is véleményt mondott, akárcsak a Haon fórumán.

Az Agorán Hudákné Lakatos Margit azt írta: „Valamikor ugyanezzel az eljárással készült kerékpárút az Újkertben a Jerikó utcán. ... Már akkor sem tudtam kiszámolni, hogy mitől került húsz vagy akárhány vödör festék, meg két ember tologatós aszfaltfestése milliókba. A tóci  költségét még nem láttam sehol megjelenni, de gondolom ez sem volt kevés”.

„Azért annyi a különbség az újkerti és a tócóskerti bicikliút között, hogy az Újkertben már sok-sok éve fel van festve az út. Az emberek hozzászoktak és tényleg, a többség tiszteletben tartja a másik részét. A Tócóskertben 2-3 hete lett felfestve az út. Már most is vannak akik úgy használják ahogy kell. Idővel hozzászoknak az emberek és ugyanúgy fog működni, mint a másik helyen....írták a Haonra – a továbbiakat is:

„Én nagyon örültem neki, hogy fel lett festve! Nem azzal, van itt a baj egyébként, hogy közösen kell használni a járdát, hiszen a behajtani tilos táblák ellenére néhány autós lakótársunk is vígan leszorít bárkit! Azért egy bicikli csak nem olyan széles mint egy költöztetős teherautó, vagy terepjáró. Nézzétek csak meg, hogy a Bartók Béla a felújítás után szintén kapott egy kerékpárutat, ott még elválasztóvonal sincs felfestve, mégis elférünk...
Hozzá fogunk szokni és ha a triálos srácok és az önjelölt kerékpárversenyzők is arra használják majd a járdát illetve a kerékpárutat amire kell, akkor meglesz az Újkertben már olyan jól működő békés egymás mellett élés! ”

– Előttünk spec. egy keskenyebb út van és ennek az útnak a két szélére felfestettek két sárga vonalat és így az egész kerékpárút. Tulajdonképpen a biciklisek jártak rosszul, mert nekik kell kerülgetniük ugyanúgy az embereket, de már egy szavuk sem lehet, mivel út az van... a használat már egyéni probléma.. Azért mókás...

Csodákra képes

„Tudomásom szerint, a sárga vonalon belüli terület a bicikliseké. De könyörgöm akkor mennyi a gyalogosoké? Az Angyalföld téri ABC előtt, az István úton például középre sikerült felfesteni, két oldalt maradt 1-1 méter. Okos a gyalogos majd élében közlekedik. ... Tovább megyek a KRESZ szerint amennyiben az út alkalmas kerékpározásra ott kell kerékpárral közlekedni, tehát a járdán kifejezetten TILOS! Így kell a szabálytalanból szabályost csinálni egy kis festék és tábla csodákra képes!

  • Tour de Tóci
  • Biciklitender - újabb kétségek
  • Critical Mass Debrecenben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában