Helyi közélet

2008.05.13. 06:30

Fidesz: a Lycium sikeres!

<p>Debrecen - A szocialisták Lycium Hotellel kapcsolatos állításai egyértelműen igazolják, hogy fogalmuk sincs a tényleges helyzetről – közölte a Fidesz.</p>

A szocialisták Lycium Hotellel kapcsolatos állításai egyértelműen igazolják, hogy fogalmuk sincs a tényleges helyzetről – közölte Papp László, a debreceni Fidesz–MPSZ frakció vezetője azután, hogy Zsiros Zsolt MSZP-s városi elnök és Varga Zoltán képviselő a múlt héten sajtótájékoztatón jelentette ki: Debrecent hatalmas kár éri a Lyciummal.

– A város húsz év alatt 3,5–4 milliárd forint bérleti díjat fizet ki bérleti szerződés alapján a tulajdonos Keviép-nek, ám az ingatlan a futamidő végén sem kerül a birtokába – mondták a szocialisták, akik sérelmezik, hogy város olyan hotel működtetésébe szállt be, ami információik szerint veszteséges.

– A 2006-ban megnyílt Lycium máris számtalan szakmai sikert ért el, megkapta a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Védnöki Tábláját, tagja lett a Magyar Szállodaszövetségnek, és bekerült a szállodai TOP100 listába is – hangsúlyozta Papp László. Hozzátette: a szálloda 2007-ben 53,82, idén áprilisban 57,82 százalékos kihasználtsági mutatóval rendelkezett, miközben az országos átlag 47 százalék volt.

  • Itt elolvashatja az előzményeket!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában