Helyi közélet

2008.05.07. 06:40

Debrecen: életfogytiglan az aljas, kegyetlen anyának

<p>Debrecen - Életfogytig tartó fegyházzal sújtotta kedden jogerősen a Debreceni Ítélőtábla azt a 32 éves asszonyt, aki 2006 júniusában megölte két gyermekét. Legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.</p>

Életfogytig tartó fegyházzal sújtotta kedden jogerősen a Debreceni Ítélőtábla azt a 32 éves asszonyt, aki 2006 júniusában megölte két gyermekét. Legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Koszta János sajtótitkár tájékoztatása szerint, a nő és férje 2000-ben kötött házasságot, s a férfi szüleitől kapott jánoshidai – Szolnok megye – házban lakott. Három gyereket neveltek: egyet közülük a férfi hozott a kapcsolatba.

A pár viszonya 6 év házasság után megromlott: egyrészt eladósodtak, másfelől az asszonyt azzal vádolta az anyósa, hogy a második gyerek nem a fiától való.

A vádlott azt is sérelmezte, hogy az ingatlanon megmaradt a szülők haszonélvezeti joga, ezért nem lehetett rá hitelt felvenni.

A családi pénzügyeket a nő intézte. Egymillió forintot vett fel adósságaik rendezésére, s férje tudtán kívül további kölcsönökbe verte magukat. Kifizetetlen számláik miatt 2006. június 19-én az áramszolgáltató arról tájékoztatta őket, hogy ha nem rendezik a tartozásukat, úgy kikapcsolják a villanyt. A nő anyósához fordult kölcsönért, de az nem adott neki.

Ekkor döntött úgy, hogy végez magával, és bosszúból a gyerekeit is magával rántja. Este, míg a gyerekek televíziót néztek, búcsúlevelet írt. Azután megfürdette őket. A két kisebbet külön szobában fektette le. Levágta az udvari hinta kötelét, majd két nagyobb kést, illetve borotvát vett magához.
Valamivel 22 óra előtt az ötéves ágyához lépett: a borotvával megvágta a csuklóit, aztán kétszer mellbeszúrta a gyereket késsel. Nyakára tette a zsineget és fojtotta, míg meg nem halt. A pici, egy évessel hasonlóan tett.
A 11 évessel végül azért nem végzett, mert tartott tőle, hogy az erős felépítésű fiút nem sikerült megölnie.

Ekkor a kivérzett testek mellé feküdt, néhány felületes vágást ejtett magán, így várta a férjét, aki 23 óra körül ért haza a munkából…

Aljasul, kitervelten, kegyetlenül

A nőt az elsőfokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság ítéletét helybenhagyva, előre kitervelt, aljas célból, különös kegyetlenséggel, több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettében találta bűmösnek a bíróság.

A fegyházbüntetés mellett 10 évre a közügyektől is eltiltották. A bíróság az életben maradt gyermek vonatkozásában megszüntette a szülő felügyelet jogát. 

RaL

Kapcsolódó cikkek:

Újabb késelés: az áldozat egy hajdúdorogi tinilány

Ismeretlen tettes szúrt oldalba egy 16 éves lányt kedden késő este Hajdúdorogon egy Agyag utcai családi ház udvarán. A sérült szerdán már jobban volt. A kést ki kellett operálni a testéből.  

Leszúrtak egy fiatalt Debrecen belvárosában

Életveszélyesen megszúrtak egy fiatalembert vasárnapra virradóan Debrecen belvárosában. A rendőrség hétfőn még – a nyomozás érdekére hivatkozva – semmilyen információt nem volt hajlandó adni az esetről.  

Már román területen van a késelő fiú

A gyermek átadása húsz perccel korábban lezajlott, mint ahogyan arról az előzetes tájékoztatás szólt.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában