Helyi közélet

2008.05.22. 08:26

Az ellenzék alig várja...

<p>A mérhetetlen hatalmi vágy egyre türelmetlenebbé teszi az ellenzék parlamenti tagjait és az Őket kívűlről támogatókat is. A konstruktív ellenzékiség helyett mindent kitalálnak a támadásra.</p>

„Magyar” lehallgatási ügy a legújabb, párosulva a hatalmon lévő két párt „válási” ügyével. Gyorsan, most kell megdönteni a kisebbségben maradó, több sebből vérző kormányt...
Nem akarják kivárni az új választások kiírásának törvényes idejét. Állítják, hogy e hazában mindaddig nem lesz politikai béke, míg nem ül Gyurcsány székébe  Orbán, az ellenzék áldott vezére. Be akarják bizonyítani, hogy csak ők azok, akik a Vezérrel együtt a hatalomra jutásuk esetén nem fogják „nyúzni” a népet, mint ahogy a mostani „bolsi” kormány teszi.

Hiszen a hatalomra jutás után gyulai kolbászból lesz a kerítés és ingyen kapjuk a gyógyszert is! Nem lesz aszály, tavaszi fagy, árvíz és jégverés, na és félpályás útlezárás. Világbajnok lesz a magyar foci! Több lesz az iskola, mint a gyerek. Népszavazás évente két alkalommal lesz a fizetésünkről és a kenyér áráról. Mindent megígérnek, csak hogy a „nép” akaratából/haragjából mielőbb hatalomra kerüljenek.
A most már hat éve hatalmon lévő „szoci-libi” kormány, mely két választáson állítólag csalással ütötte ki a népvezér Orbánt a bársonyszékből a fapados ellenzéki pozícióba, mindent elrontott.

Elherdálták az állam pénzét; autópályákra, hidakra, iskolákra, egyetemekre, kórházakra, kultúrára, metróra, stb. Bevezették a 13. havi nyugdíjat, visszadták az Orbán kormány által elvett nyugdíjemelést (19000 Ft), 50 százalékkal felemelték a közalkalmazottak fizetését, rendezték a családi pótlékot, nyugdíjakat. Megszünteték a tévé előfizetést.

A 65 év feletti állampolgárok ingyen utazhatnak; mindezt azért, hogy az emberek (nép) rosszabbul élhessen! Reformokat vezettek be (az ellenzék nem fog?!), az ígéret ellenére többször emelték a gáz és villany fogyasztói árát (amit már hazánk sem baráti áron kap).
Na és az Unióban vagyunk négy éve és nem csak kapnunk kell, de a követelményeket is be kell tartani. Inkább fizetünk hálapénzt, mint 300 forintot hivatalosan az orvosnak!

Gyerekeink, szegény és gazdag bukdácsolva ugyan, de mindegy, hogy milyen szinten csak ingyen tanuljanak mérnöknek, orvosnak, tanárnak! Mindezt sok pénzért a népszavazáson a nép megszavazta. A szocialista baloldali kormány mindezt megvalósítja. Az ellenzéki pártok tábora eggyel nőtt. Vajon türelmesebbek, konstruktívabbak lesznek- e? A békés és türelmesebb vita az egész ország érdekét kell, hogy szolgálja.
Polyánszky Tibor, Debrecen

  • Egyeztetés az SZDSZ és az MSZP között
  • Hiteles vezetőért kiáltanak
  • Fidesz - a Lycium sikeres
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában