Helyi közélet

2008.05.06. 10:30

A belógatott CD semmit nem ér

<p>Debrecen - Évek óta tartja magát az a legenda, amely szerint az ablakba lógatott CD-lemez megőrjíti a lézeres mérőket. Ez azonban nem igaz a lézeres mérők ugyanis egy körkúpot lőnek az autóra, és ennek csak elenyésző hányada szóródik szét.&#160;&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-motoros%20%c3%bcld%c3%b6z%c3%a9s_%20di_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Évek óta tartja magát az a legenda, amely szerint az ablakba lógatott CD-lemez megőrjíti a lézeres mérőket.

Ez azonban nem igaz; a lézeres mérők ugyanis egy nagy átmérőjű körkúpot lőnek az autóra, és ennek csak elenyésző hányada szóródik szét a lemez miatt.

A rendszámtábla maszkírozása is bevett módszer: sokan azt tartják a legjobbnak, ha olvashatatlanná teszik a rendszámtáblájukat levelekkel, sárral, de vannak, akik a koptatásban bíznak.

A rendszámtáblát kötelező jól olvasható állapotban tartani, tilos megváltoztatni vagy letakarni. Ha bármilyen külső beavatkozást végeznek a rendszámtáblán, az az egyedi azonosító jel meghamisításának minősül, és bűncselekmény.

Ez azt jelenti, hogy ugyan gyorshajtásért nem, de a másért megbüntet a rendőr.

Bevált készülékek

A rendőrség két típusú sebességmérővel dolgozik: az egyik radaros elven működik, a másik lézeres, de mindkettő kiforrott technika.

Egyes autósok használnak radar-előrejelző készüléket. Ezeket a rendőrség is kipróbálta, és megállapították, hogy a detektorok túl sok téves riasztást adtak. Autósok között terjedő hírek szerint egyes mobiltelefonok is használhatók radar-detektorként, de ez rendőrségi szakemberek szerint csupán kereskedelmi blöff, a rádiótelefon más frekvenciatartományban működik, mint a sebességmérő készülék.

Traffipax elleni garantált védelem!
Tudta Ön, hogy legálisan védekezhet a lézeres és radaros sebességmérők ellen? A radar detektorok jelzik, a lézerblokkolók megakadályozzák a sebességmérést. Keresse honlapunkon: www.navibolt.hu  Link: http://www.mp4bolt.hu/index.php?cPath=48_50  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában