Helyi közélet

2008.05.26. 16:25

50 rendőr a különvonaton

<p>Minden részlet összeállt a Loki Szurkolók Egyesülete és a MÁV által szervezett különvonattal kapcsolatban.<STRONG>Szurkolói videó:</STRONG> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Kupad_nt___08_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Mint azt Pethe Tamástól megtudtuk, a rendőrséggel eredményes tárgyalást sikerült folytatniuk. A vonaton a debreceni rendőrség közel 50 fővel kívánja segíteni a rend fenntartását, de a szurkolók kérésére - szakítva a hagyományokkal – nem minden vagonban fognak elhelyezkedni, hanem csak az első és az utolsó kocsiban.

Beavatkozni csak olyan esetben fognak, ha olyan rendbontás történne a vonaton, amit a szervezők nem tudnak kezelni.

A szerelvényen a korábbi évek gyakorlatával ellentétben most nem lesznek jelen a Hortobágy Kommandó tagjai. A szerelvény a debreceni Nagyállomásról indul, felszállni is csak itt lehetséges, mert később már csak a kispesti végállomáson áll meg. A kispesti állomástól mintegy öt percre lévő stadiont a budapesti rendőrök kíséretével közelítik meg a szurkolók. A korábbi évek hagyományaihoz hűen a vonaton most is terveznek egy büfé kocsit, hogy az utazás jobb hangulatban teljen. Az egyesület bízik benne, hogy azon szurkoló társaik, akik a korábbi években is velük együtt indultak a nagyobb mérkőzésekre, az idén is ezt az utazási formát választják, de számítanak azokra is, akik eddig nem éltek ezzel a lehetőséggel. A vonatra kedden 18.00-ig lehet jelentkezni a Mods Store-ban!

 

Előzmények

 

Mivel menetrend szerinti szerelvény a mérkőzés után már nem indult volna a fővárosból, így a különvonat mellett döntöttek a felek. A tegnapi nap folyamán sikerült is megállapodni a tárgyaló partnereknek arról, hogy a 2 meccses döntő első mérkőzésére milyen feltételekkel utazhatnak a Loki fanatikusai Kispestre.

A szerelvény a debreceni Nagyállomásról indul, felszállni is csak itt lehetséges, mert később már csak a kispesti végállomáson áll meg. A korábbi évek hagyományaihoz hűen a vonaton most is terveznek egy büfé kocsit, hogy az utazás jobb hangulatban teljen.

Az egyesület - a korábbi évek tapasztalatait szem előtt tartva - kéri a szurkolókat, hogy jelentkezésüket ne hagyják az utolsó pillanatokra.

Pethe Tamás – a LOSZ egyik alelnöke – arra kéri a szurkolókat, hogy ha tehetik, már csütörtökön kezdjenek el jelentkezni az utazásra, mert egy élőkép elkészítésénél – ami már hétvégén elkezdődik - fontos a Debrecenből utazó szurkolók létszámának ismerete.

Szintén korábbi tapasztalat, hogy a szurkolók érdeklődnek, mennyien jelentkeztek a vonatra, majd napokkal később akkor jelentkeznek, amikor már pár százan feliratkoztak az útra. Emiatt nagyon nehézkesen szokott indulni a „jelentkezési hullám”, ezért lett az út mottója: „Ne érdeklődj, jelentkezz!”.

Az egyesület bízik benne, hogy azon szurkoló társaik, akik a korábbi években is velük együtt indultak a nagyobb mérkőzésekre, az idén is ezt az utazási formát választják, de számítanak azokra is, akik eddig nem éltek ezzel a lehetőséggel.

A szurkolók vezetői a rendőrség illetékeseivel is egyeztetést fognak kezdeményezni, hogy az úton, illetve a stadionban is rend legyen, úgy, hogy egyik fél érdekei sem csorbuljanak indokolatlanul.

Különvonat a döntőre
A Loki Szurkolók Egyesülete a MÁV-val karöltve szurkolói különvonatot indít a május 28. MK Döntő első mérkőzésére. Indulás: 13.15 (Nagyállomás) Érkezés: 16.20 Kispest Visszaindulás: 20.40 Érkezés 23.40 Ár 3200 Ft „Ne érdeklődj, jelentkezz!” Jelentkezni, jegyet venni a Mods Store-ban lehet (a régi Halközben)! Hétfőtől –péntekig 10.00 -18.00-ig. Szombaton 8.00 – 12.00-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában