Helyi közélet

2008.05.20. 11:11

172 embert küldenek el hamarosan Hajdúböszörményből

<p>Hajdúböszörmény — A GE Hungary Zrt. hajdúböszörményi alkatrészgyárának a vezetése 172 fő csoportos létszámleépítési szándékát jelentette be a munkaügyi központban még áprilisban.</p>

Terveik szerint az elbocsátásokra a második negyedév végén (azaz júniusban) kerül sor.

 

Az intézkedés részleteiről a munkáltató folyamatosan egyeztet az érdekképviseletekkel - tudta meg a Napló  Windisch Erikától, a cég kommunikációs vezetőjétől.

A leépítés magyarázata az, hogy a böszörményi gyárban előállított alkatrészek (pontosabban az azokból készülő hagyományos termékek) iránt idén jelentősen csökkent a kereslet, ami a termelés visszaesését eredményezi.

 

„A termékcsökkenés hátterének okai között az olcsón beszerezhető ázsiai fényforrások térhódítása éppúgy meghúzódik, mint a fémek, illetve bizonyos szolgáltatások árának kétszámjegyű növekedése, valamint a hagyományos izzólámpák fokozatos kivonása a forgalomból” — utalt a döntés hátterére Windisch Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában