Helyi közélet

2008.04.29. 18:51

Ösztönző díjak a Debreceni Egyetemen

<p>Először hirdettek pályázatot művészeti ösztöndíjra a Debreceni Egyetemen, s 49 pályázó közül 32-nek meg is ítélte a szakbizottság. Az egyetem a „sportos” hallgatók felkarolását is támogatja: 221-en nyertek.</p>

Először hirdettek pályázatot művészeti ösztöndíjra a Debreceni Egyetemen, s 49 pályázó közül 32-nek meg is ítélte a szakbizottság – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Fésüs László rektor.

Azon hallgatókat kívánták díjazni, akik nívós rendezvényeken való eredményes részvételükkel, művészeti tevékenységükkel részt vállalnak az egyetem kulturális életében. A nyertes hallgatók – akik színművészetben, irodalomban, képzőművészetben, zenében, táncban, énekben, és harcművészetben értek el szép sikert – öt hónapra kapják a havi 5–25 ezer forintot.

Az egyetem a „sportos” hallgatók felkarolását is támogatja. Az idei tanév második felében 221-en részesültek sportösztöndíjban. A szintén havi 5–25 ezer forint odaítéléséről félévente dönt az egyetemi sportbizottság tagjaiból álló ad hoc testület. A támogatást élsport, egyetemi minőségi sport, és egyetemi amatőr sport kategóriában ítélik oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában